www.car.cz
 

Martin Prokop a JWRC: juniorský šampionát letos jasnou prioritou !!
     7.1.2007 23:18 - tisková zpráva


Rok 2007 bude pro Martina Prokopa třetí sezonou v řadě v juniorském šampionátu. Za volantem citroënu loni obsadil deváté místo, když se blýsknul senzačním prvenstvím na Katalánské rally. Letos si jihlavský mladík klade mnohem vyšší cíle, čemuž podřídil i nominaci juniorských soutěží.

 

V loňském roce otevíral tým Jipocar Racing juniorskou sezonu ve Švédsku, kde mu však pšenka nekvetla. Proto se z neúspěchu poučil a letošní sezonu zahájí posádka Martin Prokop – Jan Tománek až na druhém podniku JWRC v Portugalsku.

 

O vynechání Norska jsem příliš dlouho nepřemýšleli. Citroën Sport nemá nastavení na sníh, loni jsme se vinou podmínek potýkali s řadou těžkostí a případný bodový zisk by znamenal hodně úsilí, testů a s tím spojených finančních prostředků,“ vysvětlil volbu Martin Prokop.

 

Prokop s Tománek tak vstoupí do juniorského šampionátu až v Portugalsku, na soutěži, která bude pro všechny účastníky zcela nová. „Vůbec nevíme, co od tamních tratí můžeme očekávat, ale na šotolinových závodech spíše než o rychlost půjde o taktiku a spolehlivost. To se ukázalo již v letošním roce, kdy byly závody na šotolině vždy velkou loterií.

 

Proto se spíše těším na druhou polovinu sezony a trojici závodů na asfaltu. Na nich chceme bojovat o co nejvyšší příčky a rádi bychom navázali na loňské výsledky,“ uvedl český junior.

 

Juniorská konkurence Martina Prokopa je stále zahalena tajemstvím. Tovární tým Suzuki se chce soustředit na vývoj vozu specifikace WRC, ani Citroën Sport by neměl nasazovat „své“ posádky.

 

Když jsem se v Citroënu na to dotazoval, odpověděli mi, že vzhledem k vypsání C2 Junior Cupu (vítěz JWRC s vozem francouzské značky se může v sezoně 2008 těšit na dva starty s WRC) nechtějí kohokoli zvýhodňovat. Všechny týmy s citroëny by tak měly mít srovnatelné podmínky,“ řekl Martin Prokop.

 

 

Kalendář startů Martina Prokopa – JWRC 2007:

 

16.-18. 2.   Rally Norway (soutěže se nezúčastní) 

30.3. - 1.4.   Rally Portugal 

18.-20. 5.   Rally d´Italia Sardinia 

3.-5. 8.   Neste Rally Finland 

17.-19. 8.   Deutschland Rally 

5.-7. 10.       Rallye de France

12.-14. 10.   Rally Catalunya

 

Ač je termín Portugalské rally stanoven až na přelom března a dubna, posádka Martin Prokop – Jan Tománek nebude v úvodu roku zahálet. Již v polovině ledna se pokusí obhájit vítězství ve třídě A6 na slavné Rally Monte Carlo (s Citroënem C2).

 

O víkendu jsme absolvovali dvoudenní test v Bělé, ale přípravě nepřálo počasí a stejně jako na celém území chyběl sníh či led. Přesto jsem si postupně vyzkoušel trojici variant nastavení podvozku, dále i jízdu na pneumatikách s úzkými i širokými hřeby,“ přiznal.

 

Rušno bude mít Martin Prokop i v únoru, kdy se postaví na start Švédské i Norské rally s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX. „Ve Švédsku pojedu o body do produkčního šampionátu, v Norsku pak jako soukromník. Věřím, že to bude cenná zkušenost,“ uvedl.

 

V průběhu roku není vyloučen ani další světový start Martina Prokopa s produkční čtyřkolkou.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007- press car a Lopré na přejímkách, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose