www.car.cz
 

Kaštan, Kubíček i Randýsek na uklouzané druhé etapě s velkou rezervou
     7.1.2007 23:22 - tisková zpráva


Ivo Kaštan – Gauloises Suzuki Czech (32), Pavel Kubíček (209) a Dušan Randýsek (87)  - KM Racing

 

Za ranního rozbřesku vyjeli účastníci rallye Dakar na trasu druhé etapy o celkové délce 507 km. Do rychlostní zkoušky nebyly připuštěny závodní kamiony.

 

Úvodní problémy s motocykly se podařilo odstranit. Oprava motocyklu Dušana Randýska trvala déle než byl stanovený limit, Dušan proto odevzdal motocykl do uzavřeného parkoviště o pár minut déle za což mu byla udělena penalizace.

 

Druhá etapa svým terénem připomínala závody typu Baja. Úzká uklouzaná cesta klikatící se v kopcích mezi hustou vegetací. Jakákoli chyba mohla znamenat pád z několikametrové výšky. Všichni tři jezdci tedy jeli s velkou rezervou.

 

Ivo Kaštan: „Speciál byl celkem v pohodě. Motocykl fungoval jak měl. Zradil mě až na spojovací části. Opět mám problémy pravděpodobně s karburátorem. Není moc času na opravy. Snad se nám to před první africkou etapou podaří opravit.“ Ivo Kaštan už  motocykl spojízdnil a podle plánu se nalodí na trajekt do marockého Nadoru.

 

Dušan Randýsek: „Ze začátku jsem hodně spěchal abych dojel Pavla a mohli jsme jet dále spolu. Motorka už mi funguje tak jak má.“

 

Pavel Kubíček: „Jel jsem velmi opatrně s velkou rezervou. Trať byla velmi kluzká a nemohu si dovolit žádné další větší pády. Ze včerejšího pádu mám poškozenou kapotáž, ale hlavně vykloubený palec a naražené rameno. Rallye teprve začíná je potřeba jet s velkou opatrností.“

 

Zítřejší etapa bude navigačním oříškem. Po noci na trajektu z Malagy do Nadoru čeká na závodníky 649 km včetně 252 km dlouhého speciálu.

 

7. ledna 2007

KM racing

 

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007- čeští motorkáři na přejímkách, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose