www.car.cz
 

Zapletal s Janáčkem si na Dakaru zase polepšili
     9.1.2007 22:52 - tisková zpráva


Příjemný večer z Quarzazate!

Je za námi další náročný den rallye Dakar, ale po pravdě řečeno, asi tady žádné nenáročné etapy ani čekat nelze!

Dnešní den, tak jako ty předchozí, začínal opět ještě před rozedněním a my jsme se na start postavili v osm ráno místního času (tedy mínus jedna hodina oproti ČR). Přejezd sto kilometrů a pak to začalo. Náročná 405km dlouhá speciálka byla pro nás zas něčím novým. Máme toho s Mírou odzávoděno celkem dost, ale takto dlouhou RZ jsme ještě nejeli.

 Navíc jak říkal ředitel závodu Etienne Lavigne, přidali do ní pořadatelé „jen tak na chuť“ dvě dunová pole, každé o délce cca 15 až 20 km. Naše nové Pajero funguje díky práci našich mechaniků Tondy Černého a Petra Zábranského, kterým ještě asistuje řidič našeho doprovodného Volva Robert Randýsek, naprosto bez jakýchkoliv problémů a tak se můžeme soustředit pouze na náš výkon.

Já se stále ještě rozkoukávám co se týče navigace, Mirek Zapletal se zas snaží krotit své závodnické vášně, tak abychom dojeli do Dakaru! Obojí se i dnes podařilo na jedničku. Nikde jsme nezabloudili, pískové nástrahy jsme zvládli na drobná couvání, podfukování a opětovné dofukování pneumatik bez zastavení a tak jsme dorazili do cíle na myslím slušném 31.místě.

To nás posunulo v celkovém pořadí o dalších 6. příček nahoru, také na 31. místo. Když jsme se podívali do výsledků a viděli třeba Juttu Kleinschmidt či Kenjiro Shinozuku za námi, tak to zahřeje, ale asi se budu opakovat s tím, že Dakar prostě není o jedné dobré etapě, ale o 14ti vyrovnaných výsledcích, které vás dovenou do cíle.

Kéž by to takto „bezproblémově“ šlo dál. Držte palce! Zítra ještě delší etapa měřící 775km, plná kamení a nebezpečných vyschlých řečišť. Doufám, že i zítra budu psát v podobně laděném duchu!

Z tiskového centra unavený, ale spokojený



Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007- Ofroadsport.CZ na přejímkách, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose