www.car.cz
 

První hodiny příprav na TOYO TIRES 24h 2007 Dubai. Češi první na přejímce!
     10.1.2007 19:11 - Pavel Jelínek


Střední východ se chystá na druhý ročník vytrvalostního závodu TOYO TIRES 24h Dubai. Na místní autodrom už dorazily všechny týmy a mezi nimi také český K&K Racing Team. Ve čtvrtek posádky čekají první tréninky a především kvalifikace!

 

 

Češi byli prvním týmem, který zamířil na technickou přejímkou automobilu a učinil tak první úspěšný závodní  krok. Pod pečlivým dozorem mechaniků i všech čtyř jezdců (Petr Kačírek, Marcel Kusín, Petr Válek, Matěj Kotrba) se rudé BMW E36 M3 GTR, jenž během závodu ponese startovní číslo 31, chystá na první tréninky a čtvrteční kvalifikaci. Ta začne v 15 hodin místního času (tedy v pravé poledne středoevropského) a potrvá dvě hodiny.

 

Museli jsme ještě na technickou kontrolu s oblečením jezdců, protože bylo nutné na kombinézy přidat ještě nášivky. Teď už máme technickou část za sebou,“ říká manažer K&K Racing Teamu Martin Makovec a dodává: „Během roku jsme se snažili propagovat tento závod a organizátoři naši snahu ocenili tím, že naše auto dali na titulní stránku závodního programu. To nás hodně potěšilo.“

 

Do prvního tréninku týmy odstartují v dopoledních hodinách a kvůli celodennímu závodu si okruh vyzkoušejí také za tmy. Mezi tím absolvují již zmiňovanou kvalifikaci. Ostrý start na závodníky čeká v pátek, přesně ve 14:00 hodin místního času.  

 

 

 

 

 

   

TOYO TIRES 24h Dubai:

TOYO TIRES 24h Dubai je jedním z nejtěžších závodů. Kromě Dubaje se nejznámější 24 hodinové závody jezdí ve francouzském Le Mans. Vytrvalostní klání zná také německý Nürburgring a americká Daytona.

 

Během závodního víkendu tedy bude v Dubaji zhruba 1500 členů realizačních týmů! Pro některé posádky bude letošní závod v Dubaji premiérou, ale český tým zde již startoval.

 

Na 5,39 km dlouhém okruhu budou vidět automobilové značky Alfa Romeo, Porsche, BMW, SEAT, Renault, Honda, Ford, Lotus, Mitsubishi, Mazda, Mini, Volkswagen aj. Za závodní volanty usednou piloti více jak 25 národností. Kromě evropských týmů se představí také domácí Motorsport Wheel LLC, japonský Team Hayashi a čtyři japonské posádky.     

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Michal Chalupa - SuperStock600 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose