www.car.cz
 

Roman Kresta vyhrál sobotní etapu. Ale těsně
     tisková zpráva


Vítězem úvodní etapy Rallye Matador Tatry se stala dle předpokladů posádka týmu Styllex Tuning Prosport Roman Kresta-Jan Tománek s vozem Subaru Impreza WRC. Sobotní etapa v okolí Vsetína byla velmi vyrovnaná a první tři jezdci bojovali na každé rychlostní zkoušce o každou vteřinu. V závěru etapy však Roman Kresta vyhrál tři poslední rychlostní zkoušky a poodskočil tak částečně svým pronásledovatelům. Jan Kopecký ztrácí 14,7 vteřiny a Václav Pech necelých 22 sekund.
Soutěž se v sobotu večer přesunula na Slovensko, na posádky čekají v neděli rychlostní zkoušky v okolí Púchova. Posádka Roman Kresta-Jan Tománek vyrazí ze startovní rampy v Púchově do nedělní etapy jako první.

„Vyhráli jsme sobotní etapu, ale soutěž je i nadále velmi vyrovnaná. Podařilo se nám v závěru etapy na soupeře najet několikavteřinový náskok, ale vše je i nadále otevřené. Takto vyrovnaná rallye je nejlepší pozvánkou pro všechny fanoušky, aby se přišli podívat na nedělní rychlostní zkoušky. V neděli nás čekají odlišné rychlostní zkoušky. Pojede se pravděpodobně velmi rychle a samozřejmě bychom rádi projeli cílovou rampou jako vítězové,“ řekl v cíli etapy Roman Kresta.
V neděli čeká na posádky osm rychlostních zkoušek o délce 56,7 kilometru a první vůz je očekáván na cílové rampě v Púchově ve 14:30 hodin.

Martin Bobek, www.eWRC.CZ



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose