www.car.cz
 

Karel Loprais po první půlce Dakaru 2007. Zběsilost si začíná vybírat své oběti ...
     12.1.2007 17:31 - tisková zpráva


12.1.2007 9:26  Rallye Dakar 2007

Zdá se mi, že zběsilost si začíná vybírat své oběti. Nečekal jsem, že zrovna Čagin by sám sebe takto vyfauloval jako první, spíše jsem očekával, že si na honu na Čagina ostatní vylámou zuby. Ale stalo se, sekvence nakopávacích vln jsou vždycky zrádné, sám si to pamatuji ze své  havárie na Dakaru 2003.

Pokud vůz po dopadu trefí protější terénní vlnu, následující katapultáž auto pošle do naprosto nekontrolovaného pohybu, I proto jsou skoky sice efektní, ale nepříjemné. Čagin je uměl, ale i na něj si smůla počkala.

Jan De Rooy postoupil kvůli poruše motoru už po několikáté. Je to spíše důsledek enormního nasazení a maximálně využitých výkonových kapacit motoru. De Rooy sám byl vždy nekompromisní I vůči technice, co se mu možná opět vymstilo. Před startem erzety, v níž odstoupil, jsem s ním ještě mluvil, měl dobrou náladu a vyrazil na trať jako blesk.

Sami jsme pak měli fůru práce, abychom se dostali včas do bivaku. Stejně se nám to nepovedlo před setměním, naštěstí navigace nebyla složitá. Noční jízdy pouští má svoje specifika. Máte pocit, jako byste jeli stale z kopce a také v nějakém hustém lese, takovou tvoří černá tma kulisu. Není ale co závidět, v prachové vlně jedete prakticky naslepo…

Karel Loprais

 

 


 
 
Fotogalerie:   První fotky z Dakaru 2007, přejímky, foto Jirka Vintr

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose