www.car.cz
 

Dakar - 8. den. Ivo Kaštan si vybral smůlu za všechny své starty ... Ale jede !!
     15.1.2007 18:24 - tisková zpráva


Tisková informace č. 8

 

Ivo Kaštan Gauloises Suzuki Czech

 

 

Po delší odmlce přinášíme opět aktuální informace o tom jak si na rallye Dakar vede Ivo Kaštan na motocyklu SUZUKI.

 

7. etapa Zouerat –Atar byla zkrácena kvůli písečné bouři, která rallye Dakar decimovala celkem tři dny. Dnes je vítr  stále velmi silný, ale to je v těchto oblastech docela obvyklé. Teploty se pohybují kolem 30 stupňů celsia, což je po teplotách kolem bodu mrazu, které byly v Maroku docela velký šok.

 

Ivo Kaštan má stále drobné technické problémy na motocyklu.  Ve dni volna pracoval mechanik na repasi stroje celý den. Zásadní byla výměna předních tlumičů  a karburátoru. Poté následovala běžná údržba.

 

Atar – Tichit. Nejdelší speciální zkouška letošní rallye Dakar. Na místo slibovaných velkých písečných dun, trasa vedla sice v měkkém písku, ale plném kamení a velbloudí trávy.

 

Ivo Kaštan popisuje etapu takto: „Nebylo to těžké spíš úmorné, posledních dvacet kilometrů jsem absolvoval po tmě. Trasa byla poměrně dost kamenitá, hodně velbloudí trávy. V podstatě celou dobu se jelo v měkkém písku, v pistě, kde byly vyjeté hluboké koleje. Protože etapa je maratonská, v cíli nečekala žádná asistence a každý si musel poradit sám.

 

Lepil jsem prasklou zadní benzinovou nádrž, se kterou jsem absolvoval téměř celou speciální zkoušku. I to mě poměrně zpomalilo,  kvůli nedostatku benzínu jsem jel velmi úsporně a šetřil tak palivo. Kdyby byla etapa o pár kilometrů delší,  už by mi to asi nevyšlo. Jsem zde a budu bojovat dál. Motocykl je co se týče jízdních vlastností naprosto skvělý, připadá mi, že si vybírám smůlu za všechny Dakary, na kterých jsem kdy byl.“

 

9. Etapa Tichit – Nema:  497 km v podobném terénu jak předchozí den. V Nemě se rallye na okamžik zastaví. Původně naplánované etapy Nema – Tomboctu a Tomboctu –Nema nahradí kroužek Nema – Nema a volný přejezd Nemá – Ayoun.

 

Poté bude rallye následovat dle plánu.  Změnu organizátoři avizovali již před samým startem  z důvodu možného bezpečnostního rizika.

 

KM Racing

 

Aktuální výsledky po osmé etapě:

 

V osmé etapě: 1. Coma, 2. Despres, 3. Ulevaster, 62. Kaštan

Po osmi etapách: 1. Coma, 2. Despres, 3. Casteu, 66. Kaštan


 
 
Fotogalerie:   24 hod Dubaj 2007 a tým K§K, foto P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose