www.car.cz
 

Sparrow racing na Jänner Rallye - prvenství v A6 pro Tarabuse
     17.1.2007 08:21 - tisková zpráva


Jako již tradičně českou rallyovou sezonu zahájila Jänner Rallye na které nechyběl ani Jaromír Tarabus se Suzuki Ignis S1600. Celé zápolení o cenné minutky začalo již ve čtvrtek, kde Míra dobře obul své bílé Suzuki a v oblíbené tmě si soutěž rozjel osmnáctým místem celkově. Pátek nezačal úplně nejlépe, ve třídě A6 se před Míru posunul Aaron Burkart a Josef Peták a navíc ze čtvrtého místa neodbytně dotíral i Antonín Tlusťák, ale to byl ještě závod na úplném začátku a nebylo o ničem rozhodnuto.

 

Na šesté „erzetě“ zajel Míra druhý čas ve třídě a posunul se na výborné druhé místo za Aarona Burkarta. V tuto chvíli dominoval Ignis týmu Sparrow na třiadvacátém místě v absolutním pořadí. Ve snaze smazat ztrátu na vedoucího německého mladíka se Míra ocitl dvakrát v hodinách. Minuty utíkaly a blížila se poslední páteční rychlostní zkouška. Právě ta byla osudná pro mladého Burkarta, který havaroval a obdržel pětiminutovou penalizaci za nedokončení RZ. Po první etapě tedy platilo pořadí v třídě A6: Tarabus, Peták Tlusťák.

Závěrečná etapa začala dobře. Hned na prvních dvou měřených úsecích začal Míra zrychlovat a za vším stálo dobré obutí. To už ale neplatilo na čtrnácté a patnácté zkoušce, kde se začal náskok ztenčovat a k špatně zvoleným gumám na odpolední část začala navíc zlobit spojka.

To nebylo z „černé kroniky“ vše, navíc k předchozím problémům přišla na předposledním testu rána v podobě kontaktu s mezí u tratě. Naštěstí se vozu nic nestalo a zkušená dvojice Tarabus – Trunkát si v netradičních podmínkách dojela pro prvenství v „á šestkách“ a třinácté místo v absolutní klasifikaci.

 

 

 

Text: Michael Daněk


 
 
Fotogalerie:   Jänner Rally 2007, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose