www.car.cz
 

Dakar 2007 : Zapletal s Janáčkem ve standardním tempu a na 31. místě v etapě
     17.1.2007 08:33 - tisková zpráva


Zase v tempu…

Po úmorných dvou etapách, kdy jsme startovali až ze samého konce startovního pole jsme dnes ráno konečně opět vyráželi na trať z umístění v předchozí etapě, tedy z cca 50.místa. Dojeli jsme sice v předchozí etapě čtyřicátí, ale nyní se již startuje společně i s kamióny, které jsou schopny zasáhnout hluboko do absolutního pořadí.

Dnešní 366 km dlouhá speciálka Nema - Nema byla jednoduššího ražení, i když jak jsem již zmiňoval, tady na Dakaru není téměř nic jednoduché a David Castera (šéf trati) ji stavěl tak, že nedal posádkám opět ani metr zadarmo. Takže i když byl speciál relativně kratší, jel se téměř celou dobu v písku. Místy měkčí místy tvrdší, ale stále to byl nepříjemný písek.

Hodně se tedy přášilo a předjíždění bylo nepříjemné. Nakonec se nám to párkrát povedlo a dojeli jsme v našem standardním tempu (když nám to tedy jede ) na 31. místě. V absolutním pořadí se zas tolik nezměnilo a jsme na 55. místě celkově. Když jsem psal, že trať byla jednodušší, tak jsem měl spíše na mysli navigačně.

Navíc zde nebyl ani jeden úsek obávaných dun a tak dokončila většina posádek relativně v klidu a včas. Alespoň mají naši mechanici více klidu na údržbu a my na regeneraci těla a relaxaci mysli. Zítra je jen přejezd do Ayounu a závodit se začne opět až ve čtvrtek ráno.

Takže s další zprávou se vám ozveme až pozítří. Do té doby se mějte fajn, za celý OffROADSPORT CZ tým zdraví

Míla Janáček

V galerii na www.offroadsport.cz najdete nove fotky, tentokrat i nejake z trati rallye Dakar 2007 a z bivaku.


 
 
Fotogalerie:   Luxus Car Show Wien 2007 objektivem Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose