www.car.cz
 

Tomáš Enge s Charouzem kralovali suverénně tříhodinovce
     Pavel Jelínek


Tomáš Enge s Antonínem Charouzem podle očekávání kralovali zcela suverénně sobotní podvečerní tříhodinovce na Masarykově okruhu. S Mercedesem AMG neměli na Jarní ceně Brna automobilů pochopitelně srovnatelnou konkurenci a i několika silným vozům porsche ujížděli v každém kole o několik sekund. Zejména Enge jel velmi dravě a s radostí se v zatáčkách klouzal smykem.

První český jezdec ve formuli jedna a vůbec závodnický všeuměl Tomáš Enge získal v úvodní hodině závodu náskok tří okruhů na druhého Studeniče. Střídající Charouz pak přidal další okruh navíc. Zbytek závodu ovšem zase dojížděl Enge, který byl nedávno právě Charouzem "stažen" z rallye do formule 3000. Ale v jednání jsou i jeho starty v dalších disciplínách.

Na druhém místě vtříhodinovce skončila slovenská posádka Milan Bezák, Andrej Studenič, Peter Jureňa s cupovým Porsche 911 GT3, kteří dojeli do cíle se ztrátou šesti okruhů. Třetí dojeli Maděryč se Zbožínkem s Audi, kteří ztráceli ještě o dvě kola více. Velmi pěkné čtvrté místo patřilo v cíli posádce Kačírek Kusín s BMW, jejichž vůz byl ovšem o den později při vážné havárii po startu sprintu značně poničeno.

Až pátá příčka zbyla na nové porsche posádky Machánek Honzík. Jarda Honzík závod skvěle rozjel a v úvodní hodině jezdil druhý, pak ovšem přišly problémy se servem, které se nepodařilo odhalit a tedy ani hned odstranit, takže Honzík musel zajet dvakrát do boxů. Až v závěru se oprava podařila, ale ztráta již byla veliká a porsche dojelo namísto na "bedně" až páté.

Sprinterský závod divize 4 poznamenala velmi těžká havárie mezi Marcelem Kusínem a Slovákem Peterem Princem v první zatáčce po startu. Závod byl  po dvou kolech přerušen a jel se  až na závěr  programu, kdy se  pro změnu spustil déšť.  Kusín vyvázl bez zranění, ale se značně poškozeným BMW, Peter Princ byl převezen vrtulníkem s vážnými poraněními hrudníku do nemocnice.

Výsledky: Tříhodinový závod divize 4: 1. Charouz, Enge (Mercedes Benz) 3:01:20,409 (prům. rychlost 150,166 km/hod.), 2. Bezák, Studenič, Jureňa (SR/Porsche 911) -6 kol, 3. Maděryč, Zbožínek (Audi A4) -8 kol, 4. Kačírek, Kusín (BMW M3) -8 kol, 5. Machánek, Honzík (Porsche 911) -9 kol, 6. Konopka, Princ (SR/BMW M3) -9 kol.

Další výsledky zde.

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose