www.car.cz
 

Jan Kopecký zahájil Rallye Monte Carlo šestým časem
     19.1.2007 10:34 - tisková zpráva


  FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Rallye Monte Carlo, Monte Carlo

 

Čtvrtek, 18.ledna 2007, Valence

 

 

Ve čtvrtek večer byl rychlostní zkouškou St. Jean En Royans zahájen seriál Mistrovství světa v rallye 2007. Během čtvrteční etapy absolvovaly posádky dvě náročné rychlostní zkoušky Rallye Monte Carlo.

 

Výborným způsobem vstoupil do sezóny 2007 Jan Kopecký pilotující vůz Škoda Fabia WRC, neboť v úvodní rychlostní zkoušce letošního ročníku světového šampionátu dosáhl vynikajícího šestého času.

 

V druhé rychlostní zkoušce dosáhla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek desátého času a po úvodní etapě patří posádce Czech Rally Teamu Kopecký průběžná devátá příčka. Na čtvrtou pozici ztrácí Jan Kopecký necelých 22 vteřin.

 

Dle předpokladů chyběl na rychlostních testech čtvrteční etapy tradiční sníh a led, který v minulosti neodmyslitelně k legendární Rallye Monte Carlo patřil. I přesto byly úvodní dva testy velmi náročné, neboť se dosahovalo velmi vysokých rychlostních průměrů.

 

Start do Rallye Monte Carlo byl zkomplikován zrušením oficiálního shakedownu. Bohužel toto rozhodnutí přišlo ve chvíli, kdy se ke svému prvnímu průjezdu oficiálním shakedownem připravoval Jan Kopecký s Filipem Schovánkem, kteří tak neměli možnost absolvovat ani jeden průjezd dnešním shakedownem.

 

„S průběhem dnešní etapy jsem spokojen. Pochopitelně šestý čas v úvodní erzetě je vynikajícím vstupem do letošního světového mistrovství, ale i čas dosažený v druhé rychlostní zkoušce je velmi kvalitní. Jan ve druhém rychlostním testu vsadil na jízdu se sníženým rizikem. Nakonec jej v cíli mrzelo, že nepokračoval v nastoleném tempu úvodním testem, ale já považuji oba časy za velmi dobré a jízdu s rozumnou dávkou rizika za správnou.

 

V Rallye Monte Carlo není zdaleka nic rozhodnuto a klíčové okamžiky této soutěže mají všechny posádky na programu v pátek a v sobotu. Výchozí pozice Jana a Filipa je pro následující etapy velmi dobrá. S vozem Škoda Fabia WRC panuje naprostá spokojenost, neboť jsme nezaznamenali žádné problémy s vozem a Jan chválil jízdní vlastnosti automobilu během dnešních rychlostních zkoušek,“ řekl v cíli páteční etapy vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

Sedmdesátý pátý ročník Rallye Monte Carlo pokračuje v pátek druhou etapou, která má na programu šest rychlostních zkoušek. Během páteční etapy absolvují posádky i nejdelší test Rallye Monte Carlo, který měří čtyřicet šest kilometrů a v pátek je tento úsek na programu dvakrát.

 

 

 

 

 

 

 

www.CzechRallyTeam.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Janner rally 2007-Foto Radek Řeháček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose