www.car.cz
 

Ve Sports Car Challenge již 28 vozů!
     25.1.2007 16:45 - Vladimír Rožánek


V mezinárodním šampionátu Rakouska sportovních prototypů a vozů GT a stejně tak i ve Sports Car Challenge bude k vidění prozatím přihlášených 28 vozů, z toho 10 v nejsilnější prototypové divizi 2, dalších 8 strojů bude hostit divize 1 pro stroje do 2000ccm3 a zbývá ještě třetí divize pro vozy GT3, ve které bylo přihlášeno 10 aut.

 

Nový tým uvidíme v podání Němce Marka Grulicha, který ještě nedávno válcoval okruhy v sérii nazvané Radical Cup. Hlavní ozdobou však bude rakouský tým Seppa Renauera, který nyní vlastní nejen žluto-zelené Tampoli Facetti Alfa SR2, se kterým naposledy ve Sports Car Challenge startoval Burli Stricker, ale především pro vytrvalostní závody na 100 mil pořídil tým zcela nový vůz z kategorie GT, a to méně známý vůz Gumpert Apollo GT.

 

Tým PRC Racing dokonale vyměnil své vozy. Pro sezónu 2007 byly vyvinuty dva nové typy vozů, a to PRC BB 07 Challenge a PRC BB 07 Hill, s různými motory pod kapotou. Označení BB v názvu přeložíme jako Big Brother, neboli velký bratr dřívějších menších prototypů konstruktérské stáje Waltera Pedrazzi – PRC. Za tento tým pojede opět šampión SCC Rakušan Wolfgang Payr, jezdící pod francouzskou licencí, pro tento rok na voze PRC BB 07 Challenge BMW V6, který tak vyměnil ne zcela spolehlivý motor Cosworth F1 z ladičské dílny Heiny Madera. Švýcar Pius Truffer, který vloni zvítězil ve druhé divizi, tentokráte osedlá další PRC BB 07 Challenge BMW V6. Další  PRC Challenge 07 se objeví v Dress-for-Less Racing, stáji loňského nováčka Mirco Schultise z Německa.

 

Poslední velkou novinkou ze seriálu Sports Car Challenge zřejmě zůstane přechod Gerda Beisela z německé stáje RWT do prototypu PRC BB 07 Hill s šestiválcovým motorem Nissan. Vymění tedy postarší PRC 98 BMW 3,2, ale také sporadicky nasazovanou Normu M2000 BMW 4,0 LMP, která vloni nedojela pro žádný bod.

 

Pilot Siclair, který se zranil na Monze, zůstává i nadále v péči lékařů nemocnice v Tootingu a na jeho stránkách koluje informace o prodeji jeho vozu Jade 2 Nissan, který Jade Motorsport Engineering postavil v roce 2004 a s Chryslerem V6 s ním dokázal velmi slušně zatopit i motorům Cosworth F1. Stránky  s fotem po kliknutí: Jade Motorsport Engineering.

 

Z našich vloni nestartoval nikdo a Michal Dolák se podle posledních informací bude více věnovat jiné disciplíně. Michal Pavlík po předváděčce vozu Picchio na jaře v Brně nebyl ve výsledkových listinách vůbec vidět.

 

Série Sports Car Challenge pro prototypy a vozy GT startuje na konci Dubna 2007.

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2007


 
 
Fotogalerie:   Sezóna 2006 objektivem Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose