www.car.cz
 

Červenkovi na valašce nevyšla druhá etapa . Osmé místo v N
     tisková zpráva


Červenka s Křečmanem začali na soupeře ztrácet po defektu pneumatiky

Tři body si připsali Pavel Červenka a Jan Krečman po Rallye Matador Tatry - Valašské rallye, která byla třetím podnikem mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. V netradiční slovensko-české rallye posádka týmu Křenek motorsport s vozem Mitsubishi Lancer Evo VI obsadila osmou příčku v klasifikaci skupiny produkčních vozů a v absolutním pořadí skončila na šestnáctém místě.

Do soutěže Červenka s Krečmanem vstoupili na osmé pozici v klasifikaci skupiny a v absolutním pořadí posádce patřilo v úvodu devatenácté místo. Postupně si ovšem dvojice své postavení vylepšovala a na konci první etapy po projetí devíti rychlostních zkoušek byla v průběžném pořadí v hodnocení produkčních vozů šestá a čtrnáctá celkově. "První část soutěže se mi líbila, byla hodně technická a pro nás nedopadla špatně. Myslím, že s výsledkem můžeme být spokojeni," konstatoval pětadvacetiletý jezdec po absolvování poloviny rallye. "Úvodní kilometry jsme zajeli v pohodě a pak jsme zrychlovali. Postupně se souboj pěkně zdramatizoval a začalo to být na ostří nože. Ve výsledcích se před nás dostali hlavně soupeři s novějšími sedmičkovými modely Lancerů. Potěšilo nás, že jsme druhou nejrychlejší posádkou startující s vozem šestkové řady," uvedl dále Červenka.

Spokojenost karlovarského pilota po první části soutěže ovšem vzala za své hned v začátku druhé etapy, kdy posádku postihl defekt levé přední pneumatiky. Až do dvanácté z celkových sedmnácti rychlostních zkoušek se sice potom Pavel Červenka s Janem Krečmanem drželi na čtrnáctém místě absolutně a ve skupině jim patřilo páté místo, ale svoji pozici nakonec neuhájili. "Na desátém měřeném úseku jsme s prázdným kolem jeli asi čtyři kilometry," prozradil pilot a přiznal, že po defektu vypadl z tempa. "Ztráceli jsme především v rychlých pasážích," uvedl Krečman a Červenka jej doplnil: "Druhá část soutěže pro mě byla očistec. Nic mi nevycházelo, vůbec se mi na slovenských rychlostních zkouškách nedařilo."


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose