www.car.cz
 

Favorizovaný Roman Kresta vítězem Rallye Matador Tatry
     tisková zpráva


Posádka týmu Styllex Tuning Prosport Roman Kresta - Jan Tománek potvrdila roli favorita a dovezla modré Subaru Impreza WRC na nejvyšší stupínek. Vítězství se nerodilo vůbec snadno, o to však těší dvojnásob. Po velmi vyrovnaném boji v úvodní etapě především s Janem Kopeckým a Václavem Pechem nakonec Roman Kresta odjížděl z Valašska s určitým náskokem do slovenské etapy. Sobotní etapu vyhrál Roman Kresta o 14,7 sekundy před Janem Kopeckým, třetí Václav Pech ztrácel 21,9 vteřiny a čtvrtý Štěpán Vojtěch 54 sekund.

Sobotní etapa byla vyrovnaná. Jelo se velmi rychle a diváci mohli sledovat poměrně dramatický souboj o každou vteřinu. Udělal jsem pár drobných chybiček, ale to se občas může stát,“ řekl Roman Kresta k sobotní etapě v okolí Vsetína.
V neděli se začal Roman Kresta soupeřům vzdalovat a udržoval si náskok až do konce soutěže. V okolí Púchova bylo nejnáročnější v neděli ráno zvolit na kluzké tratě vhodné pneumatiky. „Ráno bylo příliš mokro, naštěstí jsme velmi dobře zvolili gumy. Trochu jsme změnili i nastavení vozu, které se velmi osvědčilo,“ vrátil se k nedělnímu dopoledni Roman Kresta.
V závěrečných rychlostních zkouškách bylo nejdůležitější vyvarovat se zbytečných chyb, protože náskok měl Roman Kresta dostatečný. Na cílové rampě v Púchově si posádka Roman Kresta - Jan Tománek mohla vychutnat zasloužené vítězství. Druhý Václav Pech ztratil 32,3 sekundy a třetí Jan Kopecký 49,1 vteřiny. Roman Kresta zvítězil v šesti rychlostních zkouškách Rallye Matador Tatry.

Již v sobotu jsem říkal, že by do konečných výsledků mohlo výrazně promluvit počasí. Přesně to se v neděli dopoledne stalo. Na úvodní nedělní rychlostní zkoušce bylo poměrně dost vody. My jsme velmi přemýšleli, jaké pneumatiky zvolit. Nakonec jsme se rozhodli pro mokré vpředu a slicky vzadu, protože následující tři rychlostní testy se jely na převážně suchém asfaltu. Nechtěl jsem příliš riskovat, protože bylo místy velmi složité vůbec udržet vůz na trati.

S výsledkem jsem spokojen. Vůz fungoval bez technických potíží, práce mechaniků a celého týmu si zasluhuje ocenění. Vše funguje přesně podle mých představ. Nyní se však již musíme plně soustředit a připravit na náročný program. Na konci května startujeme v Rallye Český Krumlov s vozem Subaru Impreza WRC a hned následující víkend se představíme s Fordem Focus WRC na Acropolis Rally,“ zhodnotil Roman Kresta vítěznou Rallye Matador Tatry.

Martin Bobek, www.eWRC.CZ
tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose