www.car.cz
 

Příznivé počasí dovolovalo práce na opravách mostecké trati
     26.1.2007 18:28 - tisková zpráva


V jiných letech byla v těchto dnech trať Autodromu Most už dávno pokryta vsrtvou sněhu. Letošní mírná zima dovoluje s předstihem realizovat naplánované opravy a další stavební práce.  ( pozn. - nasněžilo až nyní ...)

"Loni se naopak sníh držel velice dlouho a s opravami dráhy a obrubníků jsme se dostali do skluzu.  Tentokrát by nám tedy nic podobného hrozit nemělo," pochvaloval si výkonný ředitel okruhu Michal Marek. Vysvětlil, že naplánovaných činností je celá řada a všechny mají za cíl především vylepšení vlastností trati a samozřejmě i zvýšení bezpečnosti mosteckého okruhu.

"Na dalších místech došlo k výměně původních oblých obrubníků za nový typ, takzvané Valelungy. Jsou to ty zubaté bloky, které jezdcům nedovolí nechat se na výstřelu ze zatáček příliš vynášet, anebo dokonce jezdit až za obrubníky. Na dalších místech jsme do vnitřků zatáček začali instalovat pásy příčných prahů, které mají stejný účel a jezdci si pak nemohou krátit stopu. Na postu pět, za takzvaným vracákem v technické pasáži okruhu jsme zpevnili okolí obrubníků vybetonováním," doplnil.

Okruh se tak postupně chystá na sezónu 2007, která bude podle předběžného a dosud neoficiálního harmonogramu  opět naplněna závodními i testovacími akcemi domácích i zahraničních závodníků.

"Meteorologové ještě během následujícího období slibují samozřejmě i sníh a nám jen zbývá doufat, že se na trati nebude zase držet až do dubna," uzavřel s úsměvem Michal Marek.

 

PR

oficiální stránky okruhu : http://www.autodrom-most.cz/


 
 
Fotogalerie:   Sezóna 2006 objektivem Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose