www.car.cz
 

Motokárová dvouhodinovka v Brně byla velmi vyrovnaná.
     28.1.2007 10:46 - Pavel Jelínek


Již podeváté se v sobotu konalo v  Brně v M paláci Setkání  automobilových i motocyklových mistrů, které čekala dvouhodinovka na motokárách.

Jezdci - a účast byla velmi slušná a nechybělo  ani několik  hvězd (viz dole ve výsledcích) - byli rozlosování celkem do osmi tříčlených teamů. Kolem půl druhé odpoledne po závodu novinářů odstartoval hlavní závod družstvev na dvě hodiny. Nabídl pěkné souboje  a obsovskou vyrovnanost.

Rozhodlo se  až v úplném  závěru, přičemž všechny týmy  jezdily časy vjediné sekundě a čtyři nejlepší týmy pak dojely ve stejném kole.

V závěru vedl Milan Zahradníček (Sme Za Vo Do ), ale dvě kola před cílem jej parádně předjel motocyklový závodník Michalem Fillou (Qvalitní GR), který sidojel nakonec i pro vítězství.

V řiti, tedy jako poslední nakonec skončili Jiří Mičánek junior, Emil Triner a Aleš Loprais, třetí   kamionista letošního  nedávno skončeného  Dakaru. Ale jinak  byli všichni spokojeni a veselí ...

Konečné pořadí hlavního závodu na 2 hodiny:

1. Qvalitní GR (Fried, Filla, Nosálek)
2. Sme Za Vo Do (Zahradníček, Volf, Dolák)
3. Tučňáci (Svobooda, Šenkýř, Matějovský)

4. Gagarinovi bratři (Michl, Beneš, Vršecký)
5. Hardcore (Kárný, Janík, Častoral)
6. Lehká pírka (Barták, Kuchař, Janák)
7. Konecznik (Kopecký, Líbal, Hanák)
8. Řiť (Mičánek, Triner, Loprais)

Na závěr se jel tradičně závod osmi nejlepších jednotlivců z kvalifikace, ve kterém zvítězil domácí brněnský jezdec s  pořádným kohoutem na hlavě Marek Fried. Druhý  skončil jezdec MS v rallye Honza Kopecký a třetí motocykjlový jezdec ME Michal Filla, který  ovšem mimochodem letos přestupuje  do jiné  třídy i jiného týmu.

Pořadí závodu jednotlivců:

1. Marek Fried 8:19,665
2. Jan Kopecký 8:25,098
3. Michal Filla 8:29,011
4. Dan Michl 8:37,714
5. Milan Svoboda 8:39,990
6. Miloš Kárný 8:40,345
7. Jiří Mičánek 8:45,949
8. Robert Šenkýř 3:04,657 - 10 kol

Akce se povedla  a příště již je na řadě  jubilejní desátý  ročník !


 
 
Fotogalerie:   Na Stopě Valašské Zimy fotil Pavel Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose