www.car.cz
 

V Německu vloni zvýšena výroba Fordů Focus i dalších modelů
     29.1.2007 09:00 - tisková zpráva


FORD zvyšuje výrobu a prodej v Evropě
Významný vzestup prodejů v Rusku

Na základě zvýšené poptávky na evropských trzích zvýšila společnost FORD MOTOR COMPANY výrobu ve své továrně v německém Saarlouis. Od začátku září se tam denní produkce zdvihla z 1830 na 1920 vozů Ford Focus, Focus C-Max a Focus ST.

V Saarlouis Ford zaměstnává celkem 6600 lidí a závod je - spolu s přilehlými výrobními kapacitami jednotlivých dodavatelů - největším zaměstnavatelem v německém Sársku. 78 % vyrobených vozů odsud přitom jde na export do tradičních evropských zemí, ale také do Austrálie, Japonska, na Nový Zéland, ale třeba i na Taiwan a Tahiti.

Celkem se vozy ze Saarlouis vyvážejí do 66 států světa. V loňském roce vzniklo v Sársku celkem 422 769 Fordů Focus a Focus C-Max.

Významné zvýšení prodeje i výroby plánuje pro letošní rok Ford také na perspektivním ruském trhu. Jak řekl během nedávno skončeného autosalonu v Moskvě prezident a generální ředitel Ford of Europe John Fleming, počítá Ford letos v Rusku s cca 120 000 prodanými novými vozy. Dosavadní vývoj toto očekávání podporuje, vždyť jen v červenci 2006 našlo své zákazníky v Rusku 12 038 nových Fordů - a to byl historicky vůbec nejúspěšnější jednotlivý měsíc modrého oválu v zemi.

Od roku 2002 má Ford v ruském St. Petěrburku vlastní výrobní závod, z něhož dosud vyjelo již více než 100 000 nových Focusů. O rychle stoupající prodeje vozů Ford v Rusku se stará síť 113 dealerů a subdealerů, kteří zákazníkům mimo jiné nabízejí financování prostřednictvím značkového finančního či operativního leasingu.

Ford začne v Rusku v nejbližší době prodávat i své nejnovější modely jako Ford S-MAX, Galaxy, užitkový Transit, ale i vzrušující Ford Focus Coupé Cabriolet nebo také novou generaci prostorného a robustního SUV Ford Explorer.

 

Ford


 
 
Fotogalerie:   Premiérová Rallye Krkonoše 2007, foto Jirka Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose