www.car.cz
 

Šumavská Stejskalova premiéra soutěžní Dacie Logan je tu !!
     1.2.2007 15:55 - tisková zpráva


Na nadcházející Rallye Šumava se odehraje česká premiéra nového soutěžního vozu, který se svou dostupností může stát vhodným nářadím pro začínající posádky. Za volantem novinky Dacia Logan 1,4 se představí Václav Stejskal, který je i autorem přestavby tohoto vozu pro automobilové soutěže.

 

S vozy renault má blatenský Václav Stejskal bohaté a dlouholeté zkušenosti. V jeho dílně se zrodila téměř legendární R5 turbo a také různé evoluce clia, se kterými slavil úspěchy Stanislav Talián, nebo Josef Koukola. Volant clia si vyzkoušela i Kateřina Trojanová a sám Václav má ve své sbírce titul za celkové vítězství ve třídě N3 v rallysprintech v minulém roce. Dlouholetá spolupráce s Renault Sport tedy vyvrcholila v nabídku postavit Dacii Logan v cenově dostupné a přitom konkurenceschopné verzi.

 

Důvěra ze strany Renault Sport mne opravdu potěšila. Jsem rád, že i ve Francii si všimli, jak zde vzrostl zájem o vozy Renault. Ještě nedávno jsem jezdil s tímto vozem téměř sám a nyní můžeme napočítat víc než desítku renaultů, od špičkové S1600, po enkové stroje. Naším cílem bylo postavit cenově dostupné vozidlo a nyní již mohu prozradit, že se to podařilo.

 

Náklady mohu porovnat s cliem, se kterým jsem závodil v minulém roce a stavba logana vyšla přibližně na čtvrtinu částky, kterou jsme museli vynaložit na stavbu clia. To by mělo být zajímavé. Jak to bude s konkurenceschopností uvidíme již v pátek a v sobotu. Zatím jsem si auto vyzkoušel na sněhu a byl jsem překvapen jeho ovladatelností.

Opět porovnávám vzhledem k dvoulitrovému cliu, které znám rovněž do posledního šroubku. Šumava bude naše premiéra, takže si předpovědi nechám na pozdější dobu, zvláště, když ve třídě N1 jsme jediní přihlášení. Budeme se tak moci věnovat poznávání auta a zkusíme zajet i nějaký pěkný čas,“ brzdí se v ambicích Václav Stejskal.

 

Milan Hauer

Motosport-review.cz

 

Tisková informace ZOFI Rally Teamu


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial ve Šternberku fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose