www.car.cz
 

Šumava 2007 odstartovala. Úvodu vládne Roman Kresta
     2.2.2007 19:52 - Pavel Jelínek


První rychlostní zkouška letošní Mogul Šumava Rallye Klatovy už zná své vítěze. Na Klatovském okruhu získala nejlepší čas posádka Kresta – Gross. Trasu dlouhou 15,72 km zdolala za 8 minut a 9 sekund. Druhé místo obsadili se čtyřkou na dveřích Václav Arazim a Julius Gál. S třetím nejlepším časem skončil Mitsubishi Lancer EVO IX s Václavem Pechem a Petrem Uhlem na palubě.

První rychlostní zkouška se stala osudnou posádce s číslem 23 – Hozák+Hršel. Za Klatovským okruhem motor jejich Mitsubishi Lanceru EVO VII vypověděl službu.

Posádka číslo 5 Vojtěch Štajf a Jiří Černoch se nepředvedli divákům na Klatovském okruhu. Do RZ 1 neodstartovali pro technickou závadu na jejich voze Subaru Impreza.

Pro nekázeň diváků v místě „Na Špici“ na Činovském okruhu byla pozastavena RZ č.1!

Druhá rychlostní zkouška, přes jedenáct kilometrů dlouhá, na trase z Věckovic do Slatiny, nejlépe sedla opět posádce č.2 Roman Kresta – Petr Gross na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. S průměrnou rychlostí téměř 112 km/h na druhém místě dorazili Václav Pech s Petrem Uhlem taktéž s Mitsubishi Lancerem. Trojici nejlepších doplňuje německá posádka Gassner – Thannhäuserová, dotřetice s vozem stejné tovární značky.

Ve druhé rychlostní zkoušce se nevyhly problémy posádce č. 21 Tomaštík & Lasevič. Na vinně byla havárie, která se obešla bez zranění. Skončila zde také posádka s číslem 16 Liška & Vosádka, kterou zradil jejich Mitsubishi Lancer deváté evoluční řady.

V rychlostní zkoušce č. 3 Černíkov – Kdyně havarovala posádka Tarabus – Trunkát. Kvůli této nehodě, při které naštěstí vzniklo jen drobné zranění jednoho člena palubního týmu, byla třetí RZ zrušena. Ostatní vozy tratí pouze projíždějí a budou jim přiděleny náhradní časy.

..................

Šumava Rallye se jinak, pokud jde o servisní zázemí posádek, stěhuje z nevyhovujících prostor z Klatov do bývalých kasáren v nedalekých Janovicích nad Úhlavou. Pod klatovskou Černou věží zůstal jen start a cíl vlastní rallye.

Bývalá kasárna, známá např. z Černých baronů Miroslava Švandrlíka, totiž poskytují téměř neomezené prostory pro doprovodné týmy posádek. Takže týmy jistě změnu vítají. Nyní je v kasárnách tzv. rozvojová zóna ....


Z programu 42. Rallye Šumava :

Pátek, 2. února
15.00 - start 1. etapy soutěže, Klatovy - nám. Míru 22.50 - cíl 1. etapy, Janovice -rozvojová zóna (bývalá kasárna)

Sobota, 3. února
6.00 - start 2. etapy, Janovice -rozvojová zóna 11.45 - přestávka, Vimperk - nám. 18.15 - cíl soutěže, Klatovy - nám. Míru

 PJ + "tisk info" pořadatelů

výsledky zde

Oficiální stránky zde.


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose