www.car.cz
 

Roman Kresta po výborném začátku metal kotrmelce a ráno odstoupil !!
     3.2.2007 10:24 - tisková zpráva


HAVÁRIE ODSUNULA ROMANA KRESTU Z PRVNÍHO MÍSTA

První etapou dnes odstartoval 42. ročník Mogul Šumava rally. Nejlépe vyšel úvod soutěže Romanu Krestovi. Po první sérii měl bezmála minutový náskok před svými soupeři. Na šesté rychlostní zkoušce však chyboval a převrátil své Mitsubishi přes střechu. Výlet mimo trať ho stál minutu a půl ztráty. Do druhé etapy tak odstartuje s dvaadvaceti sekundovou ztrátou na Václava Pecha.

Roman Kresta: „Začátek nám vyšel skvěle, auto fungovalo bez problémů. Tratě jsou tradičně velmi náročné a kluzké. Navíc se téměř celá etapa jela po tmě. Už ani nepamatuji, kdy naposledy se v České republice jelo tolik rychlostních zkoušek na světla. Komplikovala nám to ještě hustá mlha. Na třetí erzetě nebylo vůbec vidět. Musel jsem zhasnout hlavní světla a jel jsem jenom na obrysovky. Držel jsem se zbytků sněhu na krajnicích.

Ve druhém průjezdu jsem si chtěl udržet vybudovaný náskok. Na šesté erzetě jsem byl delší na brzdy, uklouzli jsme na blátě, auto zakoplo o nějaký keř a už jsme šli přes střechu. Naštěstí vůz dopadl zpátky na kola. Vylezl jsem se podívat jak na tom jsme a přibližně po dvou minutách jsme pokračovali dál. V závěrečné servisní zóně mechanici vůz opravili, takže můžeme pokračovat. Uvidíme zítra.“

Druhá etapa 42. ročníku Mogul Šumava rally bude probíhat v okolí Vimperka. Na posádky čeká ještě dvanáct náročných testů. Úvodní rychlostní zkouška začíná v 08:08 hodin.

BPA

PS: V sobotu ráno Roman Kresta sice nastoupil, avšak po další havárii již odstoupil. Stalo se tak hned  na první dnešní rychlostní zkoušce RZ 8 Zálesí – Hoslovice. S náskokem zhruba minutu  tedy vede Václav Pech. ( po RZ 9)


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose