www.car.cz
 

Beruška Petr Brynda na Šumavě vybojoval druhé místo
     5.2.2007 20:42 - tisková zpráva


Loňský šampión třídy A5 přijel na Šumavu s jednou novinkou. Na místě spolujezdce se objevil Václav Vorel, který tak s Petrem Bryndou vytvořil ryze příbramskou posádku. Vorel nahradil pracovně vytíženého Pavla Paška.

 

Před začátkem letošní sezóny bylo avizováno nasazení nové zbraně, Škody Fabia 1,4 ve třídě A5. Nejisté podmínky, které v minulých týdnech panovaly v okolí Klatov a Vimperku odložily premiéru vozu na další závod, kterým bude zřejmě Rallye Český Krumlov.

 

Přesto se posádka DPD Czech Rallye Teamu řadila mezi největší favority třídy A5. Nejvážnějšími soupeři měli být Ducháček s kitovou Felicií, Sýkora s úzkou Felicií a Achs s Fabií. „Šumava je každým rokem nesmírně náročná. Jedeme sice ještě s Felicií, přesto se pokusíme získat co nejvíce bodů. Sice vedle mě poprvé usedne Vašek Vorel, ale myslím si, že to s ním bude v pohodě a že si užijeme spolu nejen spoustu legrace, ale i dobrých výsledků,“ řekl před začátkem soutěže Petr Brynda.

 

Vstup do soutěže, kterým byla okruhová zkouška v okolí Čínova příbramské dvojici příliš nevyšla. Posádka se potýkala od úvodních kilometrů soutěže s technickými problémy a nemohla plně využít výkonu svého vozu. Brynda tak zahájil soutěž šestým místem ve třídě s více než půl minutovou ztrátou na Ducháčka. I přes problémy však Brynda bojoval a dokázal se v průběhu první etapy posunout až na druhé místo za Ducháčka. Přes technické problémy to byl vynikající výkon.

 

„Bohužel jsem se od úvodu soutěže potýkal s měnícím se předstihem motoru naší Felície. Problém byl v kolečku na vačce. Kolečko se však čím dál více obrušovalo a tak stále nevíme, zdali vůbec letošní Šumavu dokončíme. Snad to vydrží až do konce soutěže,“ smutnil po první etapě Brynda.

 

Ve druhé etapě posádce od začátku patřilo třetí místo za vedoucím Ducháčkem a druhým Sýkorou. Technické problémy však pokračovaly a vyvrcholily na předposlední rychlostní zkoušce, kdy praskl zadní brzdič. „Na osmnácté rychlostní zkoušce nám na druhém kilometru rychlostní zkoušky upadl zadní brzdič.

 

Po dojezdu do cíle RZ jsme ho vyndali a závěrečnou rychlostní zkoušku jsme tak absolvovali téměř bez brzd, pouze za pomoci předního okruhu. Auto však naštěstí vydrželo a my mohli náročnou šumavskou soutěž dokončit. Této závadě však předcházela ještě další zajímavá příhoda ze šestnácté rychlostní zkoušky. Na vytočenou šestku z kopce za horizontem stál přímo uprostřed silnice pes, který se díval přímo na nás. V tu chvíli nám pořádně zatrnulo.

 

Naštěstí se nám podařilo psa objet a zároveň se udržet na silnici. Myslím si, že jsme z toho všichni tři měli pořádný šok: -). Závěrem bych chtěl poděkovat všem členům týmu za obětavou práci během celé soutěže. Musím se však přiznat, že se již nesmírně těším na starty s Fabií,“  zhodnotil soutěž Brynda.

 

Posádka DPD Czech Rallye Teamu obsadila v konečné klasifikaci třídy A5 druhé místo, když rychlejším jezdcem byl pouze Ducháček se Škodou Felicia Kit Car. Příbramákům se dařilo i ve skupině A, kde jim patří sedmá příčka.

 

Dalším závodem posádky Petr Brynda a Václav Vorel bude květnová Rallye Český Krumlov.

Více fotografií z Rally Šumva naleznete na webových stránkách www.montcar.cz/new.

 

 

Marek Felt   

 

 

 Tisková zpráva DPD Czech Rallye Teamu


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial ve Šternberku fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose