www.car.cz
 

Vítězná Šumava Pepíka Petáka
     5.2.2007 20:46 - tisková zpráva


Posádka Hroch Rally Teamu Josef Peták a Alena Benešová s vozem Renault Clio S1600 mají za sebou úspěšný start na šumavské soutěži. Z Klatov si odvezli do Příbramě nejen poháry za vítězství ve skupině A a třídě A6, ale rovněž prvenství ve Winter Cupu 07 mezi všemi áčky.

 

Po loňském druhém místě, kdy příbramská dvojice nestačila na Odložilíka přijeli Pepa Peták s Alenou Benešovou  bojovat o prvenství i v letošním ročníku. V cestě jim stál především Tarabus se Suzuki Ignis S1600, který zvítězil při letošním premiérovém závodě konaném v Rakousku v rámci Jänner Rally. Příbramská dvojice si však musela dávat pozor i na další posádky v čele s Minaříkem (Fiat Punto S1600) a Tlusťákem (Citroën Saxo Kit Car).

 

V okolí Klatov začal soutěž nejrychleji Míra Tarabus, který však na trati třetí rychlostní zkoušky své tempo přehnal a havaroval. Od té doby se pevně na vedoucí pozici ve skupině A usadil Renault Clio S1600 Hroch Rally Teamu s Josefem Petákem za volantem. Ve zbytku první etapy navýšil náskok na druhého Minaříka, který na příbramského jezdce ztrácel více než minutu.

 

„Šumavská soutěž je vždy velice obtížná. Každá chybička se krutě trestá a tak jsme začali poněkud opatrněji. Po odstoupení Míry Tarabuse jsme se snažili držet náskok na Minaříka a dokončit etapu bez problémů,“  zhodnotil úvodní etapu Josef Peták.

 

Soutěž však končí až v cíli soutěže a o tom se na chvilku přesvědčila i dvojice Hroch Rally Teamu. Petáka postihl na trati deváté rychlostní zkoušky Nuzín-Čkyně defekt pneumatiky, což znamenalo sedmnáctivteřinovou ztrátu. V průběžném pořadí však tato ztráta neznamenala zásadní změnu a tak si příbramská dvojice udržela vedoucí pozici před Minaříkem.

 

V závěrečné části soutěže již posádku Renaultu Clio S1600 nerozhodil ani problém se zjišťováním času na jedné z rychlostních zkoušek a tak Josef Peták s Alenou Benešovou zvítězili nejen ve třídě A6, ale i ve skupině A. Prvenství na klatovských tratích jim zároveň vyneslo vítězství ve skupině v rámci Winter Cupu 2007.

 

 „Letošní Šumava byla pro náš tým nesmírně náročná. Střídání různých povrchů, měnící se počasí, to vše samotnou soutěž ještě více ztížilo. Naštěstí jsme kromě jednoho defektu nezaznamenali žádný další  problém a mohli jsme tak  v  poklidu dojet pro první letošní vítězství.  Dík patří celému našemu týmu za skvěle odvedenou práci,“ zhodnotil dvoudenní zápolení na tratích příbramský jezdec.

 

Dalším podnikem Hroch Rally Teamu bude od 6. do 7.dubna Valašská Rally.

 

Pořadí skupiny A po šumavské soutěži:

1.Peták 35, 2.Minařík 23, 3. Tarabus 20, 4. Tlusťák 16,…

 

Marek Felt

 

 

Tisková zpráva Hroch Rally Teamu


 
 
Fotogalerie:   KART ARENA BRNO - Setkání mistrů 2007 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose