www.car.cz
 

MOTORTIP : zasněžená Stopa, loňský trucktrial i Šumava
     9.2.2007 15:28 - Pavel Jelínek


Televizní motoristický magazín MotorTip, vysílaný především v kabelových televizích, ale nyní nově také na Vysočině na TV Prima, ve své další premiéře přináší především dva hlavní příspěvky tradičně s množstvím velmi  zajímavých záběrů. Půlhodinový pořad je již od nadcházejícího víkendu do  pátku 17. února k vidění také on-line na internetu.

 

Konkrétně třetí letošní MotorTip obsahuje aktuální reportáž z lednové vyhlášené Stopy Valašské zimy, která se kupodivu konala v ideálních sněhových podmínkách a kde se nám podařilo  natočit řadu pořádně  akčních průjezdů a dramatických situací. Připomeneme také výsledky anket Zlatý  volant a Zlatá  řidítka a podruhé se vrátíme mezi největší závodní  vozy a zavzpomínáme na další  dva loňské  závody v trucktrialu. Tentokrát to budou Dobřany a Milovice,“ upřesňuje Pavel  Jelínek, šéfredaktor a producent pořadu.

 

„Závěr bude patřit Rallye Šumava, které ale věnujeme podstatně méně prostoru, než  je obvyklé. Na Šumavě se totiž vyskytl pro tuto soutěž tradiční problém  s akreditací a dva naši kameramani nebyli akreditováni. Oficiálním důvodem bylo to, že nedoložili své  články, které  o  této akci napsali…..A tak jsme se domluvili, že svoji  účast zde omezíme a soutěži  nebudeme věnovat takový prostor, jako  jiným akcím.

 

Boj  s hloupostí a idiotismem je zřejmě nekonečný a to zejména v případě pořadatelů  Šumavy a především šéfa tamního  tiskového střediska. Ten člověk ani neví, že je rozdíl mezi  kameramany a fotografy a píšícími novináři…. – a že kameraman prostě články nepíše, ale točí obrázky. Škoda mluvit !! Je to zde  každý rok! Pro pořadatele  je  asi  důležitá  každá zamítnutá  akreditace, asi pak vyberou více na vstupném…..

 

No a taky mimochodem doufám, že jim FAS konečně přesune  termín na červenec  nebo třeba   říjen, aby  už konečně  bylo po problémech se sněhem a s povolováním a zakazováním hřebíků! S údivem, že v únoru na horách sněží ....,“ doplnil zcela otevřeně Pavel Jelínek, který mimochodem příští sobotu  již počtvrté  za sebou obdrží od představitelů ÚAMK ČR titul Motoristický novinář  roku 2006.

 

Příště se MotorTip ještě jednou vrátí na Stopu Valašské zimy a  to včetně několika  rozhovorů a  onboardů. Ohlédne se také  za sezónou několika tuzemských úspěšných vrchařů a chybět nebude horká novinka – mostecký Michal Dolák letos  přestupuje do trucku MAN  a pojede evropský pohár trucků. Český motokárista Jan Midrla   byl zase jako jediný cizinec ze sedmi talentů vybrán do prestižního projektu, podporovaného přímo značkou Birel.

Na závěr se  můžete dozvědět novinky z příprav Barum rallye Zlín a  AGROTEC IVECO Rallye Hustopeče, zasoutěžit  si a na úplný závěr tvůrci pořadu  připravují ještě malý návrat  do prosincové Prahy na rallyesprint, tentokrát   ale bude příspěvek zaměřen  pouze na vytáčení  takzvaných  koleček.

 

Novinkou je zahájení vysílání v regionálním vysílání TV Prima v síti TV Vysočina           ( dřívějšího  JSC studia) na  celé Vysočině a to s vysílacími časy vždy v sobotu a v pondělí ráno !!! Začátky vysílání jsou v 7,30 hodin v sobotu, respektive v 7,20 hodin v případě pondělní reprízy. Kromě celé Českomoravské vrchoviny je toto vysílání vidět také částečně v jižních Čechách na českobudějovicku, táborsku a jindřichohradecku a na jižní Moravě v oblasti třebíčska a znojemska !!

 

Třetí letošní Motortip s výše  uvedenou  náplní bude ve vysílání metropolitní TVB1 v Brně a  na  jihu Moravy ( plus na  internetu) k vidění až  do páteční noci 17. února. V dalších lokalitách lze  časy vysílání  i  jeho  repríz většinou nalézt na internetových stránkách jednotlivých  TV studií.

 

MotorTip je možné vidět také na internetu na adrese www.tvb1.czsekci ON LINE vysílání. Konkrétně vždy v sudém týdnu v každou lichou hodinu plus půlhodinka ( např. 7,30 – 9,30 atd !!). A to každou   druhou nebo čtvrtou hodinu …. Přitom ke zhlédnutí pořadu není nutné ani nějaké  super rychlé připojení.

 

Některé  díly z roku 2006 jsou pak také ve stažení v archivu dle vlastního výběru.

DVD s výběrem pořadů MotorTip je také možné objednat na adrese p.jelinek@tvb1.cz .

 

MotorTip je vysílán v sítích Karneval a SELFnet ( tedy na jihu Moravy), kde je po dobu jednoho týdne několik repríz denně. Ale i v dalších TV, jako je KTV Hustopeče, TV OIK nebo KTV v Jeseníku.  Dále jej šíří severočeská TV Lyra a TV Vysočina. V jednání jsou další lokality.

 

Na viděnou s MotorTipem !!

 

Podrobnosti o lokalitách, kde je pořad vysílán, též na:

 

www.forcable.cz,

www.selfnet.cz,www.selfservis.cz,

www.oik.cz (TV OIK – Orlický infokanál),

http://www.ktjes.cz/ ( KTV Jeseník),

www.hustopece-city.cz (KTV Hustopeče),

www.tvlyra.cz (TV Lyra)

http://www.jsc-studio.cz/ (TV Vysočina),

www.TVB1.cz (včetně on line vysílání na internetu !!) – metropolitní televize Brněnská jednička – Brno a jih Moravy,                                                                                               

www.motormix.cz , www.car.cz

 

 

Tisková informace pořadu MotorTip č. 2007_únor


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose