www.car.cz
 

Dakar 2007. Dobrá zkušenost….
     14.2.2007 09:32 - tisková zpráva


Dobrá zkušenost…

Asi většina z vás ví, že jsme se nedávno vrátili z legendární rallye Dakar 2007.

Spolu s Mirkem Zapletalem jsme nakonec absolvovali celou trať a stali se tak v celé historii tohoto pouštního maratónu teprv druhým vozem v českých barvách, který závod dokončil na klasifikovaném místě v kategorii osobních vozů.

Technicky vůbec nejnáročnější kategorie byla navíc letos silně obsazena a tak je i 54. místo ze 189 aut na startu slušným úspěchem. Ano mohlo to být určitě lepší, ale také jsme po technických problémech mohli jet z Ataru domů. Na „kdyby“ se v životě, a v závodech už vůbec, prostě nehraje. Především jsme ale získali mnoho cenných zkušeností a to je asi to hlavní s čím jsme do toho šli. Cílem a snem bylo dojet k Růžovému jezeru, prioritou pak nasbírat zkušensoti do let budoucích, tak abychom jednou mohli pošilhávat po vyšších metách.

Dnes již s odstupem pár týdnů víme, co bychom chtěli zlepšit na naší technice a jak zorganizovat celý tým na příští ročník. Ale přineslo nám to i zkušenosti zcela jiného charakteru, které si uvědomíte až poté co se vrátíte zpět do „civilizace“. Je až k nevíře, jak málo stačí člověku k životu… když projíždíte Afrikou okolo chudých domorodých osad bez elektriky, bez kanalizace, vodovodu, bez splachovacího záchodu, dojde vám jak jsme „rozmazlení“ a jak si ani neuvědomujeme, jaké máme štěstí.

Važme si tedy toho, že umíme číst a psát, že si můžeme večer sednout třeba ke stolu, zapnout počítač, v klidu si brouzdat po internetu a nestrachovat se co budeme zítra jíst a pít…

Ještě jednou děkujeme všem co s námi Dakar prožívali a fandili nám, našim partnerům, které jsme doufám nezklamali a věřím, že jsme třeba přesvědčili pro spolupráci ty, kteří zatím váhali.

Za OffROADSPORT CZ tým tímto děkuje

Míla Janáček

http://www.offroadsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007 a Tomáš Tomeček s Tatrou

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose