www.car.cz
 

Intermoto do Austrálie s francouzským náhradníkem Mathieu Lagrivem
     27.2.2007 23:00 - tisková zpráva


27. 02. 2007 – Druhý díl supersportového mistrovství světa proběhne již tento víkend na australském Phillip Islandu, tým Intermoto Czech do něj jde s Francouzem Lagrivem.

Ve druhém závodě letošního mistrovství světa supersport se vedle finského jezdce Tatu Lauslehta představí v barvách královéhradeckého týmu Intermoto Czech francouzský dvojnásobný mistr světa motocyklových endurance Mathieu Lagrive. Jezdec, který v týmu absolvoval i více jak polovinu loňské sezóny, nahradí zraněného Williama de Angelise nejen v Austrálii, ale minimálně i v prvním evropském závodě na britském okruhu Donnington Park, kam supersportový šampionát zavítá poslední březnový víkend.

Josef Kubíček – manažer týmu:

„Zranění Williama de Angelise je velmi vážné. Ihned po závodě v Kataru byl letecky transportován do Itálie, kde byl ještě v neděli operován. Při operaci trvající pět hodin mu lékaři implantovali několik destiček a šroubů na zpevnění tří zlomených prstů. Dle sdělení Dr. Costy nemá Willy naštěstí poškozené vazy a tak věříme, že se nenaplní první prognózy, které ještě v Kataru hovořily dokonce o možnosti konce jeho závodní kariéry. Jisté je, že nám bude minimálně dva měsíce chybět. Celý tým mu přeje brzké uzdravení.

Do závodu v Austrálii tedy nastoupíme s Tatu Lauslehtem, ke kterému jsme narychlo sháněli týmového kolegu. Nakonec se nám podařilo domluvit spolupráci s Mathieu Lagrivem, který za nás startoval již v loňském roce. Nedokáži v tuto chvíli říci jak dlouho nám bude Willy chybět, s největší pravděpodobností pojede ovšem Lagrive i závod v Donningtonu. Věřím, že po problémech v Kataru se od nás tentokrát sportovní štěstí neodvrátí. Každopádně je pro úspěch celý tým připraven udělat během celého víkendu maximum.“

GP Circuit Phillip Island:

Australský okruh Phillip Island nabízí jezdcům zcela jiný charakter, než který měli možnost vyzkoušet v asijském Kataru. Phillip Island patří společně s italskou Monzou a holandským Assenem k nejrychlejším okruhům celé série. Okruh je situován 150 km jihovýchodně od Melbourne a je domovem automobilového sportu s velkou závodní tradicí. První závody se zde konaly již ve dvacátých letech minulého století. Motocykly měly své první klání na Phillip  Islandu v roce 1931, ale až od roku 1956 se zde začaly prohánět pravidelně. V sedmdesátých a začátkem osmdesátých let minulého století okruh chátral, ale v roce 1985 byl odkoupený soukromým subjektem a částkou pět miliónů australských dolarů rekonstruován. Po této přestavbě, která skončila v roce 1988, se zde opět začaly pořádat závody té nejvyšší úrovně.

Okruh je vzhledem ke svému umístnění v nádherné přírodní scenérii s pohledem na oceán a vzhledem ke svému fantastickému kurzu, mezi drtivou většinou pilotů velmi oblíbený. Jeho délka je 4 445 metrů, má dvanáct zatáček (sedm levých a pět pravých), jeho nejdelší rovinka měří 835 metrů. Šířka okruhu, který se netradičně jezdí proti chodu hodinových ručiček, je 13 metrů.

Nejlepší časy třídy SUPERSPORT:

Nejrychlejší kolo: Chris Vermeulen (2003) 1:35,291

Rekord okruhu: Broc Parkes (2006) 1:36,399

Nejrychlejší kolo týmu Intermoto Czech: William de Angelis (2006) 1:37,903


 
 
Fotogalerie:   Dvě nová Porsche týmu Mičánek Motorsport, únor 07

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose