www.car.cz
 

Před autokrosovou sezonou 2007
     1.3.2007 06:06 - Pavel Jelínek


Autokrosová sezóna ME se blíží – začíná cca za 6 týdnů (14-15.4.07) v Portugalsku. Jako každoročně je ověřených informací před sezónou minimum, ale přesto nějaké prosakují a zdá se, že letošní sezóna by mohla být zajímavá.

Proto uvedené informace berte částečně jako „Jedna pani povídala“

Po 10ti letech se ruší závody v dalekém Rusku, kam velká část západních jezdců nejezdila a tím byla vlastně celoroční soutěž znehodnocována. Přibylo po jednom závodu ve Francii a Portugalsku.

D3 -  4000 ccm

Celý šampionát chtějí jet naši reprezentanti Bartoš, Keřka, Hošek, Kalvoda a Štětina. Mnoho závodů ale pojedou i ostatní. Ze zahraničních jezdců se po roční pauze vrací skvělý Holanďan Frits Duizendstra s novým VW. Pojede i Mistr Holandska 2006 Glenn van Rosmalen, Wielly Albers, částečně i Terry Calaghan a Švýcar Ueli Weishaupt. Z Němců chtějí odjet vše Hermann Hinnenkamp, Denis Engel, Mathias Behringer a mladík Bernt Stubbe s Hondou.

Po letech se objeví i Francouzi Francis Warnier, Teddy Baudet, Alain Labat, Ledovic Besson s BMW a trojnásobný Mistr Christophe Rigaudiere s Nisanem . Podle výsledků úvodních závodů se chtějí pro celou sezónu rozhodnout portugalští bratři Ribeirové. Připravují se i Italové Bizzota a Casarina. Obrovsky nabitá konkurence.

D3 – 1600 ccm.

Nepojede obhájce titulu Petr Turek! Buginu pronajal na sezónu Petru Švestkovi a sám staví pro příští rok novou do vyšší třídy. Celý seriál pojedou Vít Nosálek, Ondřej Musil, Jiří Svoboda a Láďa Hanák který by chtěl s novým motorem WV dosáhnout na titul. Nebude to mít ale jednoduché – po pauze se do soutěže vracejí Němci Sebastian Korn a Hagen Stubner a rozhoduje se i Holanďan Chris Waldschmidt.

Pojedou staří známí Wohler, Fraischlad, Meinzel, Buddelmayer, Švýcaři Marthy a Ziegler Rusové Sorochinskij a Faleev (s buginou od L.Hanáka) i Maďar Karolyi.

D1 – cestovní vozy.

Obhájce titulu Němec Helmut  Wild pojede letos seriál v rallycrossu. Celý šampionát chtějí absolvovat vloni třetí Láďa Brožek s novým Fordem Focus a premiérově jako první jezdec ve všech 3 vypsaných divizích Václav Fejfar se Škodou Fabia.

Část závodů odjedou i Josef Petrik a veterán Jan Hovorka. Tradičními soupeři budou bří Kvašinové, Ervardian, Zebergs, Pleskovas, Norkus, Naujokaitis…Italové Giarolo, Negri, Busto…a v každém závodě mnoho neznámých domácích jezdců. Oživením soutěže bude návrat (po 8 letech) ME 1999 – Litevce Aureliuse Simašky s Mitsubischi Lancer Evo VIII. 

Kalendář závodů ME a MR 2007 je na stránkách většiny jezdců a klubů, nebo na www: chronorace.cz ( kde jsou i výsledky všech závodů)

Ivan Hrabák                                                                               28.2.2007


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose