www.car.cz
 

LMP1: Stefan Mücke a Alex Yoong v týmu Lola Charouz !!!
     2.3.2007 20:48 - tisková zpráva


Stáj Lola Charouz Racing System dnes uzavřela jezdeckou soupisku pro letošní úplný šampionát Le Mans Series, legendární závod 24 hodin Le Mans i dva závody zámořského mistrovství American Le Mans Series. Předem ohlášeného Jana Charouze doplní Němec Stefan Mücke a malajský závodník Alex Yoong. Trio se představí ve sportovním prototypu Lola Judd B07-17.

Oba nováčci českého týmu, který bude vystupovat jako tovární stáj brtiské značky Lola, patří ke zkušeným a velmi rychlým pilotům. Pětadvacetiletý Berlíňan Mücke má za sebou pět sezon v prestižním šampionátu cestovních vozů DTM. Předtím zářil ve formuli 3 (mezinárodní vicemistr Německa v roce 2001) a byl šampionem německé formule BMW (1998). Kromě závodění v české stáji bude působit i ve FIA Grand Turismo (Lamborghini Murcielago týmu Reiter).

Třicetiletý Yoong z Kuala Lumpur mimo jiné absolvoval patnáct Grand Prix formule 1 (Minardi), jeho nejlepším výsledkem bylo 7. místo v Austrálii 2002. Prošel si angažmá ve formuli Champcar i v australské sérii extra silných cestovních vozů V8 Supercars. Loni jel s dalšími expiloty F1 Stefanem Johanssonem a Janem Lammersem ve 24 hodin Le Mans (Dome Judd). Je prvním pilotem malajské reprezentace A1 Grand Prix, v jejíž barvách například ovládl obě jízdy závodního víkendu v Brně.

Antonín Charouz: "Stefan i Alex budou pro nás přínosem. Jsou zkušení i rychlí. S Alexem k nám přejdou i dva britští inženýři z malajského týmu A1 Grand Prix stejně jako lidé, kteří mají na starosti zázemí pro hosty. S oběma jezdci navíc přijdou i jejich sponzoři, což nám pomůže upevnit kvalitní týmový rozpočet. Kromě Le Mans Series, v němž je nově i závod Mil Milhas v Brazílii a 24 hodin Le Mans pojedeme i dva americké závody. Desetihodinovku Petit Le Mans v Atlantě a populární podnik na trati Laguna Seca."

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Dan Suchý s BMW M3 v letním Brně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose