www.car.cz
 

Skokan na lyžích Janda to myslí se závoděním ve formuli asi vážně
     7.3.2007 09:14 - tisková zpráva


Skokan na lyžích Janda si koupil od Mičánka závodní formuli

Skokan na lyžích Jakub Janda se v létě zúčastní mistrovství republiky v závodech národních formulí. Na přelomu roku koupil loňský vítěz Světového poháru od bývalého automobilového jezdce Jiřího Mičánka vůz Van Diemen a už se těší, až se s ním projede na trati.

"Automobilové závody budou mým letním koníčkem na odreagování," řekl na mistrovství světa v japonském Sapporu Janda. Už loni se několikrát objevil za volantem závodního vozu na Masarykově okruhu v Brně.

     Zatím má Janda formuli zaparkovanou doma. "Ještě jsem auto nemohl vyzkoušet, protože byla zima. Chystám se ale začátkem dubna do Brna na závody do vrchu na Masarykově okruhu. A podle časových možností pojedu i pár okruhových závodů," uvedl Janda.

Jízda ve formulovém voze chytla nejlepšího českého skokana na lyžích loni v září. "Je to něco úplně jiného než v cestovním voze. Byl to pro mě adrenalinový zážitek," řekl Janda. Ve svém prvním závodě ve formuli skončil po několika chybách poslední, přesto neváhal a koupil si závodní vůz.

     "Jandovi jsem doporučil, aby na stroji už nedělal žádné úpravy. Má dokonale nastavený podvozek i geometrii," uvedl Mičánek.  

Janda není zdaleka prvním lyžařem, kterého zlákala závodní auta. Na Masarykově okruhu vyhrál před šestnácti lety závod cestovních vozů olympijský vítěz ve sjezdu Franz Klammer. Loni se v Brně pro změnu představil držitel stříbrné medaile ze superobřího slalomu z olympijských her v Naganu Rakušan Hans Knauss. Po okruzích se prohání také další bývalý úspěšný sjezdař Ital Kristian Ghedina.

-JiPo-


 
 
Fotogalerie:   DTM Brno 2005 - Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose