www.car.cz
 

Mikšovský s týmem Maco Moto Racing poprvé do Le Mans
     7.3.2007 11:05 - tisková zpráva


Tomáš Mikšovský podepsal smlouvu se slovenským týmem Maco Moto Racing, v jehož barvách nastoupí do letošního mistrovství svta endurance.

Motocyklový jezdec Tomáš Mikšovský nastoupí po úspšných jednáních se slovenským týmem Maco Moto Racing Endurance do prvního závodu v Le Mans, který odstartuje 21. dubna. Na spolené práci se ob strany dohodly koncem února v Bratislav . Tento slovenský tým, který figuruje v mistrovství svta endurance (EWC), se zúastní vypsaných vytrvalostních závod vetn dvou zámoských, Japonska a Qataru, jako permanentní tým EWC.

Tým posílá do boje o svtové body spolen s Tomášem Mikšovským ti jezdce. Vedle zkušeného anglického jezdce Damiana Rowleyho, který pojede svou tetí sezonu v enduranních závodech, to bude Slovák Jaro erný s loskými zkušenostmi svtového formátu a jako rezervní jezdec majitel týmu Martin Kuzma. Tento tylístek bude bojovat s novým modelem Yamaha YZF R1 v kategorii stocksport. První letošní testování by se mlo uskutenit pibližn za ti týdny pímo na okruhu Le Mans.

Tomáš Mikšovský

"Jsem rád, že jsme s tímto týmem našli spolenou e a já se mžu pln soustedit na fyzickou pípravu. Ped legendárním závodem 24 hours Le Mans podstoupím dv tréninkové simulace tohoto závodu, chci být na první závod dobe fyzicky pipraven. Do této simulace chci zahrnout jízdu na kole, kolekových bruslích, bh, posilovnu a bazén na protažení. Vím, že to bude velmi tžké nejen po této stránce, ale i po stránce psychické.

Tyto závody jsou pro m zcela odlišné, než jsem jezdil doposud. Je zde spousta nových vcí a pravidel, samozejm se tším na první testování a novou práci s mechaniky týmu. Vím, že nalezneme nejen optimální nastavení motocyklu, ale také i souhru všech len závodního týmu, kteí se podílí na nároné a dležité práci pi výmn jezdc. Chtl bych podkovat všem mým sponzorm, KL Intermotu, PSIku, Nokamotu, píznivcm, fandm za veškerou podporu, protože bez nich by tato cesta byla velice obtížná.”

 

 

Petr Štola (PR Media Service)


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta da Serra 2005 - Portalegre 500, archiv týmu (podruhé)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose