www.car.cz
 

WSBK Austrálie 2007 : premiérové Superpole Jakuba Smrže a v obou jízdách body !!!
     7.3.2007 11:48 - tisková zpráva


Ani technické komplikace nezastavili Kubu Smrže nejen od prvního Superpole, ale i od dalších dvou bodových výsledků v MS Superbiků.

Závodní víkend střídá závodní víkend ve velmi rychlém tempu. Katar vystřídala Austrálie a se stejnou rychlostí se Kuba Smrž zabydluje na čtyřtaktní scéně MS Superbiků. V sobotu si odbyl u protinožců premiérové Superpole a v neděli si pak připsal v obou jízdách další body. V té druhé dokonce už těsně za hranicí elitní Top 10.

Jakub Smrž:

Sobotní kvalifikace byla ve svém závěru ovlivněna deštěm a tak se mi podařilo zrychlit jen nepatrně. I tak jsem však splnil dílčí úkol a udržel si umístění, které mi zaručilo účast v mém prvním Superpoli. Do volného tréninku mechanici museli vyměnit motor, jenž měl za sebou už příliš mnoho kilometrů. Po pár kolech jsem však byl nucen s tím novým zajet zpět do boxů, protože odněkud vytékal olej.

Závada to nebyla vážná, ale už jsem zvládl jen závěrečných 6 minut tréninku. Superpole se mi moc nepovedlo, hlavně kvůli neznalosti kvalifikační gumy, s níž se musí jet zcela jiná stopa a navíc i jemně přenastavit motorku. Pár zatáček jsem zkazil já a v několika jsem měl problém s odskakováním. Vše se projevilo na čase, který byl o 1,3s pomalejší než moje kvalifikační maximum.

Ve warm upu jsem zkoušel měkčí gumu, ale i když jsem se umístil na 12.místě, vydržela pouhých 5 kol. Na závod tak přišla na řadu tvrdší, zrovna ne příliš odzkoušená. Před nájezdem na trať se však nepodařilo Ducati nastartovat, kvůli problémům se spojkou. Do zahřívacího kola jsem tak odjel z boxové uličky a má čtrnáctá startovní pozice se rázem změnila v poslední místo na roštu. Dobrá vize do závodu. Se zničenou spojkou jsem se tak tak rozjel a za to, že jsem první rundu dokončil na 14. místě jsem velice šťastný. Navíc se objevil i problém se zadním tlumičem, který nefungoval tak jak měl a tak se před druhou jízdou narychlo vyměnil za náhradní.

Ten však byl jen v základním nastavení. Start se mi tentokrát povedl o něco lépe a už v úvodu jsem se byl na bodovaných příčkách. Postupně jsem docvakl Japonce Nakatomiho a domácího Australana Brookse, které jsem vzápětí i předjel a vydal se na stíhačku za Italem Rolfem. Postupně jsem z jeho 13 vteřinového náskoku ukrajoval a v cíli mi na Top 10 chyběli 3 sekundy. Byl jsem i tak strašně rád za 11.místo a další příděl bodů na mé konto, protože těch problémů bylo tenhle víkend dost.

Celý odlet do zámoří byl dost narychlo, což se postupně projevuje, ale s vývojem své „nové“ závodní kariéry jsem spokojen. Pomalu se začínám přibližovat špičce, což je potěšující, ale opravdu jsme teprve na začátku. Po návratu domů mne čeká další tvrdá fyzická příprava, zřejmě testy ve Valencii, kde bychom měli zapracovat ve všech směrech a eliminovat různé problémy z úvodů závodu, abychom byli na aprílový víkend v anglickém Doningtonu  připraveni.

 


 MPAFoto.com 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose