www.car.cz
 

PLZEŇSKÝ RKHA připravuje dvojzávod v amatérských automobilových soutěžích
     9.3.2007 18:43 - tisková zpráva


Na druhý dubnový víkend připravuje RKHA v AČR dvojzávod v amatérských automobilových soutěžích. Jedná se o 2 závody v Plzeňském kraji. První z nich se odehraje v okolí města Švihov (okr. Klatovy), známého  především svým krásným, historickým hradem, v sobotu 7. dubna 2007. Hned na následující den, na 8. dubna 2007, je přichystána soutěž v okolí nedalekého Starého Smolivce.

 

Obě soutěže jsou jako celek započítávány do Volného Poháru 2007. Každý den zvlášť se boduje do Pošumavského poháru historic rallye 2007 (PPHR), který organizuje právě RKHA v AČR. Vypsané třídy:

 

-         pro PPHR: HA1, HA2, HA3, HA4, HA5, HA6, P7, SA1, SA2, SA3, SA4.

-         pro VP: H1 (do 1200ccm), H2 (nad 1200 ccm), A1, A2, A3, A4.

 

 

Proč trošku nevyzpovídat ředitele obou podniků, Daniela Kroba?

 

Ahoj Dane, proč zrovna 2 v 1 (ne to kafe, ale 2 soutěže v 1 víkendu)? Nebylo by například lepší uspořádat 2 soutěže v měsíčním intervalu?        

 

Důvod je jednoduchý - najít dva volné víkendy během měsíčního intervalu je nemožné. V současné době je tolik závodů a mistrovství, že najít volný termín je pomalu těžší, než připravit závod. :-))))) A zadruhé - náklady na soutěž se částečně sníží, jak pro posádky, tak pro pořadatele.

                                                                                                                     

Sobotních šest RZ se pojede okolo města Švihov, resp. obce Třebýcinka – už se někdy v minulosti konala podobná akce v tomto regionu?

 

Pokud vím tak ne, ale v minulosti tudy vedly RZty Rallye Šumava a Vltava.

 

V neděli je na programu méně rychlostních zkoušek, zato více ostrých kilometrů. Tuto zkoušku máte už „odzkoušenou“ z let předešlých nebo se jedná o zcela nový úsek?

 

Je to zkouška, kterou jsme již v minulosti jeli, doznala jen kosmetických úprav, a to hlavně v zalepení děr.

 

Jak se dostal dvojzávod do Volného Poháru?

 

Z Volného poháru jsme byli, tím myslím já a Vláďa Siemenský (pozn.: ředitel Rallye Střela) , osloveni již na konci loňské sezony. Dali jsme si určité požadavky a ty nebyly ze strany hlavního pořadatele VP akceptovány. Proto jsme se rozhodli pro uspořádání PPHR. Koncem kalendářního roku jsme byli pozváni na jednání o VP znovu a tam jsem se domluvili. Každý jsme trochu slevili a bylo. No prostě jako naši politici. :-)))))

 

Pro koho je určen Pošumavský pohár historic rally 2007, jehož druhá polovina se odehraje ve dnech 28. – 29. 9. 2007?     

 

Pro všechny, kteří mají ze závodění radost. Myslím si, že divák je spokojen, pokud ovšem dostane svoji klobásu! Nemusí nikam zdlouhavě přejíždět a na jednom místě vidí posádky několikrát, od Mici a Buči, přes různé druhy škodovek, spousty lahůdek, až po trabanty. Pokud jde o posádky, tak pro všechny, komu se u nás líbí. Loni mě potěšil Pepa Semerád, který, když odklidil auto po bouračce mladého, povídá: „Pokud mi to čas dovolí, určitě přijedeme na další Vaší akci. Vůbec jsem nevěděl, že se takto dobře zajištěné akce konají.“

 

Kdy se objeví na webu soutěže (http://www.rkha.wz.cz) mapy tratě, popis diváckých míst, startovní listina? Budou výsledky on-line?  

 

Výsledky on-line nebudou, ale mohu se zavázat k tomu, že po skončení závodu budou do 24 hodin na internetu. Popis tratě a DM se objeví až v pondělí před závody. Důvodem jsou některé neukázněné posádky, které se seznamují s tratí dopředu a jezdí při tom jako… Startovní listina bude zhruba ve stejném termínu, ale seznam přihlášených je pravidelně doplňován.

 

Můžeš prozradit nějakou zajímavost z trati (např. skákací horizont, dlouhý viditelný úsek tratě, „kosu“, kde se bude tahat za ručku, kousek šotoliny)?

 

Šotolina určitě nebude. Pokud jde o ručku, tak to se musíš zeptat posádek, jestli pojedou víc na čas nebo oko diváka. Já osobně jsem jezdil pro oko diváka a občas se povedl i nějaký dobrý výsledek. Zatím k trati víc neřeknu.

 

Kolik je naplánováno umělých retardérů na trati Švihova, popř. Starého Smolivce?

 

Na Švihovské vložce jsou plánovány dva, budou jezdící. Jsou opravdu jen pro bezpečnost a ne na snížení rychlostního průměru.

 

V ZU je min. počet přihlášených stanoven na 45 posádek. Toto číslo je již zdárně za námi, co ale max. počet přihlášek? 75? Je to definitivní číslo, které opravdu nelze překročit?

 

75 je opravdu hranice, nemá smysl za každou cenu nafukovat startovní listinu. Máme stanoven nějaký časový harmonogram a ten je s drobnou rezervou.

 

Nejdůležitější na závěr :-): Loni na Václavské rallye jsem byl roztrpčený z počtu občerstvovacích stánků podél trati. Postupně jsem objel 3 divácká místa, a bohužel na klobásu jsem narazil až v hospodě „U Kubátů“, kde bylo ještě hafo lidu. Naopak v roce 2004 na Podbrdské historic rallye u obce Čížkov jsem zakoupil parádně dlouhou a chuťově výbornou klobásku. Ptám se na rovinu: Jak bude letos?    

 

Pokud jde o Švihov tak občerstvení na DM bude, a dále bude v centru soutěže. V případě Smolivecké vložky zatím nedokážu říci, jaký zájem bude za strany párkařů. Pokud jde o Václava tak to jsem přenechal na Trojánkovi, který to podcenil a nechal otevřenou jen hospodu. Snad se na letošního Václava pochlapí, nebo mu před hospodu pozveme konkurenci... 

           

Děkuji za rozhovor, přeji hodně zdaru v přípravě obou soutěží a klidný průběh celého závodního víkendu. Chceš něco dodat na závěr?

 

Chci poděkovat všem, kteří nám při přípravě pomáhají, ať jsou to orgány státní správy, sponzoři a v neposlední řadě i těm, kteří jsou u trati jako pořadatelé. Diváky poprosím, aby se chovali jako homo sapiens a tím nám nejvíc pomůžou.

Přijďte se všichni podívat, přece nebudete o velikonocích smrdět doma :-). Doufám, že to čtenáře neurazí. Ahoj Vám všem.


 
 
Fotogalerie:   MEATFLY GOGEN FREESTYLE GAMES od M. Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose