www.car.cz
 

Fabia S2000 je na světě. Objeví se již letos na Barum Rallye ???
     11.3.2007 09:54 - Pavel Jelínek


Na právě probíhajícím Ženevském autosalonu měla premiéru mimochodem také  sportovní varianta české novinky vozu Fabia a to Fabia Super 2000. Jak to vypadalo v hale číslo 2 ( a postupně přineseme další obrázky), to můžete vidět v naší fotogalerii.

Studie vozu byla  puštěna do světa a česká značka se může oficiálně zase vrátit do světa rally. Podle  našich neoficiálních  informací se ale  v  případě  vystaveného vozu jedná o pouhý  exponát, který by patrně nikam moc nedojel, natož pak vyhrával. Ale o nasazení do letos nového, ale ambiciózního  šampionátu IRC se uvažuje v roce 2008.

Připomeňme, že vůz bude vybaven atmosferickým dvoulitrem a podobně jako zavrhovaná WRCéčka pohonem 4x4 a na jeho vývoji se prý usilovně pracuje. 

Možným ostrým testem a prvním nasazením Fabie S2000 by mohla být podle některých velmi neoficiálních informací již srpnová Barum Rally Zlín, která bude  součástí právě o tomto víkendu započatého IRC.

Fabia S2000 by měla být od příštího roku 2008 k dispozici pro mezinárodní, ale také národní šampionáty !!! Kdo z Česka by mohl usednout za její volant,  to  zatím nevíme, ale u našich německých sousedů by to mohl čtyřkokou WRC   ostřílený mistr této země M. Kahle.

"Netajíme se tím, že i Mattias Kahle by se měl ucházet o titul německého mistra právě s tímto vozem, pokud to pravidla umožní," prohlásil mimo jiné v Ženevě na toto  téma Nikolaus Reichert, šéf motorsportu Škoda Deutschland.

Rozhodně je Fabia S2000 krasavicí. Uvidíme, jak jí to bude jezdit .... A kolik ve finále bude stát.


 
 
Fotogalerie:   Fabia S2000 - premiéra v Ženevě 2007, foto Zd. Strnad

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose