www.car.cz
 

Další testovací den týmu BRT s Audi A4 DTM v Mostě: další zrychlení !!!
     14.3.2007 08:09 - tisková zpráva


Další testovací den v Mostě: Zrychlujeme!

 

Také během úterý 13. března se po závodní dráze Autodromu Most proháněl fotogenický vůz AUDI A4 DTM v barvách Bohemia Racing Teamu. Kromě Milana Maděryče si jej tentokrát vyzkoušeli také Tomáš Kostka, Jaroslav Páral a Petr Majer. Z testování bylo zřejmé, že vůz je schopen skutečně úctyhodných výkonů.

 

V dopolední fázi testu se s vozem seznámil mladý Kostka, který má mnoho zkušeností s formulemi nejrůznějších tříd i kubatur, ale i s cestovními vozy, mezi nimiž byl už také speciál z DTM, ale jiné značky. Tomášovy časy všechny přítomné okamžitě přesvědčily, že talentovaný jezdec by v případě startu v Divizi 4 okruhového šampionátu velice důrazně útočil na prvenství. Z auta pak vystoupil navýsost spokojen.

 

Jede to skutečně nádherně. Na kevlarové brzdy jsem zvyklý, ale tady fungují skutečně dokonale. Auto v provedení DTM už jsem řídil, ale okamžitě jsem si uvědomil, že tohle je mnohem vyšší evoluce. Stroj je taky na zdejší trať dokonale nastaven. Hned se pozná profesionální spolupráce s odborníky z AUDI SPORT,“ pochvaloval si jezdec.

 

Ten můj nejlepší čas je celkem slušný, ale s autem, které ještě dokonale neznám, jsem rozhodně nejel na hraně. Určitě tam ještě rezerva dvou sekund bude,“ dodal Kostka.

 

Vůz si pochopitelně ozkoušel i Jaroslav Páral, který je v BRT dlouholetým střídacím jezdcem pro vytrvalostní závody. Stroj specifikace DTM jiné značky už měl možnost dobře poznat a i on projevil s úrovní AUDI obrovské nadšení.

 

V dalším testovacím bloku jezdil zase Milan Maděryč a jeho časy byly o poznání lepší, než při pondělní premiéře. Viditelně později například brzdil na konci mostecké cílové rovinky v nájezdu do obávané Carecovy šikany. A brzdný bod kolo za kolem posunoval o desítky metrů dál. V boxech pak působil velice spokojeným dojmem.

 

Posléze přišla řada na Petra Majera, známého například z dlouhodobého působení v Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Po usednutí do kokpitu absolvoval nejdříve výklad týmového inženýra Josefa Křenka a pak už s respektem vyrazil na trať. Zpočátku jezdil velice opatrně, ale i on se rychle sžíval s výkonným strojem. „Tak tohle jsem si doopravdy užíval,“ svěřil se poté v boxech. „To auto je skutečně velice poslušné a chová se fantasticky. Samozřejmě, že síla motoru budí úctu, ale zároveň je k dispozici skvělý podvozek. No a sekvenční převodovka a zadní náhon, to jsou prostě lahůdky,“ rozplýval se Majer.

 

Testování jednoznačně plní svůj účel,“ zhodnotil pak úterek týmový manažer Petr Najman. „Spolupráce s inženýry z továrního týmu je fantastická a na mostecké trati už dosahujeme časů, které odpovídají špičce mezi cestovními vozy v mistrovství republiky. Čeká nás ještě středa, kdy si vůz vyzkouší například Jan Kopecký. Těšíme se na novináře, kterým odpoledne vůz rádi předvedeme zblízka v boxech a pak na trati přímo v ostré akci,“ dodal Najman.

 

 

BRT (13.3. 2007)


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose