www.car.cz
 

ALMS: Janiše čeká v Sebringu debut se Spykerem
     15.3.2007 12:44 - tisková zpráva


Jarek Janiš si v Sebringu ve dvanáctihodinovém závodu poprvé vyzkouší vůz Spyker Squadron, ve kterém se bude střídat s holandským jezdcem Peterem Koxem.

Tým Spyker Squadron přes zimu vložil velké úsilí do vylepšení vozu a model 2006 dostal nové zavěšení kol a zadní křídlo. Vůz byl úspěšně testován na evropských tratích a v Sebringu chce zužitkovat zkušenosti z minulých let, na americké trati startuje od roku 2002.

Janiš se stal továrním jezdcem Spykeru pro celou sezonu 2007. Sebring bude zároveň jeho prvním závodem v letošní sezoně a mladý český jezdec odletěl do USA po intenzivním tréninkovém soustředění v rakouských Alpách, kde se všichni jezdce BPA Sport marketing připravovali pod vedením Jaromir Jiříka na novou sezonu.

Český jezdec se bude ve voze střídat se zkušeným Holanďanem Peterem Koxem. Pro Janiše s Koxem to nebude první setkání, společně absolvovali v roce 2005 dva závody Le Mans Series za český tým MenX, společně s Robertem Perglem vyhráli třídu GT1 v 1000 km Silverstone.

Oficiální program v Sebringu začal v pondělí testy, samotný závod startuje v sobotu v 10 místního času.

Jarek Janiš: „Cítím se připravený na sezonu a mám hlad po závodění. Je skvělé být součástí tak ambiciózního projektu, jaký má Spyker a jsem připravený jim maximálně pomoci. Ještě jsem neměl možnost s týmem pracovat, ale jsem si jistý, že rychle do něj zapadnu. Petera znám velmi dobře, je to velmi příjemný člověk, excelentní jezdce a skvělý týmový hráč, takže se těším na naši obnovenou spolupráci.

V Sebringu se budu muset naučit dlouhou verzi okruhu. Před dvěma lety jsem tam testoval vůz champcar s týmem Forsythe, ale to jsme jezdili na krátké verzi. Každopádně mám alespoň představu o charakteru trati. Náš tréninkový kemp v Alpách bych skvělý, užili jsme si spoustu zábavy a měl jsem možnost hodně pracovat na fyzické kondici. To během sezony není snadné, takže zimní trénink je důležitý pro celou sezonu.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Zajímavosti ze Ženevy od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose