www.car.cz
 

Časopis RALLY 02_2007 právě vychází
     16.3.2007 11:41 - tisková zpráva


Pozvánka Rally Vysočina (mapa, harmonogram) 

Rally Vysočina vznikla v roce 2000 jako volný závod - Horácký rallysprint s centrem v Okříškách u Třebíče. U jeho zrodu stáli bývalí členové AK El. Dukovany, který organizuje konkurenční Horáckou rally. Již v roce 2001 byl závod v Okříškách zařazen do seriálu MČR ve sprintrally, poslední dva ročníky prosluly sněhovou loterií. O zázemí soutěže jsme si povídali s ředitelem Rally Vysočina Zdeňkem Trnkou.

Pozvánka Valašská rally (mapa, harmonogram) a III. Agrotec Iveco Rally (harmonogram)

Mogul Šumava Rally Klatovy - Rozhodovala mlha nad Korábem Jediné zimní české soutěži letos nepomohl ani nezvykle raný termín. Po rakouské Jänner Rallye se museli obejít bez sněhu a ledu i účastníci Rally Šumava, kterých bylo tentokrát žalostně málo. Přesto měla zejména úvodní etapa velmi dramatický průběh a o vítězi rozhodovaly povětrnostní podmínky. Favorizovaný Kresta dvakrát chyboval, při průjezdu staronového úseku přes Koráb havarovali i další přední jezdci a Václav Pech bez problémů znovu exceloval.

“Kdo je Gassner?” Stejná otázka jako uznávané novináře při Rally Monte Carlo 2001 může napadnout českého fanouška při pohledu na výsledky obou úvodních závodů mezinárodního mistrovství republiky. V nich obsadil bavorský jezdec Hermann Gassner se spolujezdkyní Karin Thannhäuser druhou příčku za úřadujícím českým šampiónem Václavem Pechem.

Kdo je kdo?
Ladislav Kopelent
Antonín Eliáš slaví padesátku

Rally monitor
Chandler: Současné speciály WRC vydrží nejméně do roku 2012 Prezident světové rally komise (WRCC) Morrie Chandler se v průběhu Norské Rally nastínil budoucnost mistrovství světa.

Uddeholm Swedish Rally - Grönholmova říše nedotčena Marcus Grönholm využil svých zkušeností a popáté v kariéře se radoval z vítězství na Švédské rally. Druhou příčku obsadil Sebastien Loeb, silnou pozici fordů potvrdily i další příčky Mikka Hirvonena a Henninga Solberga. To se projevilo i v klasifikaci značek, náskok Citroënu před Fordem se smrsknul na jediný bod.  

Rally Norway - Olympijský region ovládl Hirvonen Finská dvojice Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen podruhé v historii vystoupila na nejvyšší stupínek soutěže mistrovství světa - tentokrát při světové premiéře Norské rally v seriálu. Jezdec Fordu zvítězil stylem start - cíl a poprvé v přímém duelu pokořil Marcuse Grönholma. Třetí příčku vydoloval z bratrského duelu Solbergových starší Henning. Ford obsadil čtyři příčky v první pětici, něco podobného se "modrému oválu" naposledy podařilo na Novém Zélandu 1979.

Marcus Grönholm (SWE, NOR)
John Haugland Rally v Norsku pozvedl Solberg, říká legenda Až do nástupu Pettera Solberga byl John Haugland jediným představitelem norského rallysportu, který se výrazněji prosadil za hranicemi této příjemné skandinávské země. Na jeho dlouholeté působení v mladoboleslavské Škodě ještě dnes řada z nás vzpomíná. Při premiéře Norské rally v mistrovství světa pochopitelně nemohl chybět. Ve volné chvilce se zastavil na kus řeči také ve stanu Jana Kopeckého. V něm si s námi ochotně popovídal.

Manfred Stohl - Lidé si mě konečně víc všímají Manfred Stohl patří bez pochyb k nejzkušenějším jezdcům mistrovství světa. Vyhrál šampionát ve skupině N, loni v Argentině se přehoupl přes stovku startů. Přitom ve 34 letech má budoucnost stále před sebou. Letos pilotuje vůz Citroën Xsara WRC v barvách týmu OMV a chce v něm navázat skvělé loňské výsledky.

Milan Liška - Norsko na mě udělalo obrovský dojem Z trojice českých posádek na startu Norské rally se do cíle podařilo dojet i dvojici Milan Liška - Tomáš Plachý. Zkušeného plzeňského jezdce jsme se po skončení závodu dotázali na jeho bezprostřední pocity.

Mitsubishi Galant VR-4 - Začátek (r)evoluce V Detroitu byl nedávno představen prototyp s napětím očekávané desáté evoluce Mitsubishi Lanceru Evolution. Atraktivní vzhled, nový motor a sofistikovaná elektronika dávají tušit, že jubilejní model bude znamenat pořádně dlouhý krok vpřed. Není od věci si při této příležitosti připomenout přímého předchůdce celé kultovní modelové řady.

Češi na Dakaru
Zapletal s Janáčkem podlehli dakarskému kouzlu
Česká posádka Miroslav Zapletal - Miloslav Janáček s vozem Mitsubishi Pajero DI-D dokončila Rally Lisabon - Dakar 2007 na 54. místě absolutně v kategorii automobilů. Dvojice týmu OffROADSPORT CZ se tak stala druhým českým párem v devětadvacetileté historii legendárního závodu, jemuž se podařilo zdolat všechny nástrahy africké trati a dojet s osobním vozem až do cíle na březích Růžového jezera u senegalského hlavního města Dakaru.


 
 
Fotogalerie:   Novinky pro rally a okruhy v Ženevě fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose