www.car.cz
 

FIA GT: SCUDERIA ECOSSE je připravena na boj o titul
     16.3.2007 19:46 - tisková zpráva


Edinburgh, Skotsko – 16. března 2007: Již příští víkend se bude konat první kolo ze série závodů FIA GT 2007 a to v Čínské lidové republice. První závod tohoto roku se pojede na okruhu Žuhaj, což je blízko Macau a Hong Kongu. Tým je nažhaven začít kampaň na šampionát 2007 s Tomášem Engem, Timem Mullenem, Chrisem Niarchosem a Andrew Kirkaldym na kolech jejich dvou vozů Ferrari 430 GT.

Steward Roden, šéf týmu Scuderia Ecosse, poznamenal: “ To je skvělé, že budeme opět závodit, protože se mi zdá, že od posledního závodu v Dubaji v roce 2006 uběhla hrozně dlouhá doba. Všichni jsme na tuto sezónu velmi motivováni, máme výborné jezdce a velmi pozitivní vztah s Pirelli, což jak doufám bude vidět na zlepšování tohoto týmu. Je podstatné, že začínáme sezónu silně v Žuhaji. Směřujeme k tomu, že začátek nové sezony bude pro nás dobrým odrazem.”

Sezóna 2007 sice začne pro tým Scuderia Ecosse v Číně, ale druhé kolo bude již blíže domovu. Tým se vrátí do Velké Británie v květnu na Tourist Trophy meeting do Silverstonu a o dva týdny později se opět vydá na východ. 19. a 20. května se závod série FIA GT pojede poprvé v Bukurešti, Rumunsku a to na městském okruhu, který  povede kolem impozantního Paláce Parlamentu, který byl vybudován za předešlého režimu diktátora Ceausesca a je jednou z nejrozsáhlejších budov na světě.

Jestliže na tento závod přijde očekáváných 80 000 diváků, bude to neobyčejná motoristická událost. Závod v Bukurešti však bude i prvním závodem, ve kterém pojede se Scuderií Jarek Janiš, který jinak s týmem pojede tento rok celkem čtyřikrát.

Po třech závodech se šampionát až ke konci června trochu zbrzdí, takže týmy se mohou vydat na svou každoroční pouť do Francie na 24h LeMans, ale na čtvrtý závod se vrátí se do italské Monzy. Monza je duchovním domovem tifosi –  oddaných a nadšených fanoušků Ferrari. Pro týmy Ferrari je to vždy radost zde závodit. V předsezónním testování v Monze si tým vedl velmi dobře, takže podklady pro úspěšný závod by již měli být položeny.

V červenci pojedou do Německa do Oscherslebenu, kde mimo jiné získala Scuderia Ecosse minulý rok své první vítězství ve FIA GT. Po té se vydají do Belgie na vyčerpávajících 24h Spa. Kombinace 24h závodu a zastrašující tratě Spa-Francorchamps dělají z tohoto závodu velký test pro muže a vůz. Po krátké přestávce na regeneraci po 24h Spa se FIA GT na sklonku léta opět vrátí do Itálie, kde se bude konat noční závod v Adrii. Právě zde Scuderia Ecosse získala své čtvrté  vítězství na FIA GT.

V září bude Tomáš Enge usilovat o vítězství na domácí půdě, tj. na závodech v Brně, České republice. Pak se týmy hned vydají do Francie, Nogara. Finále šampionátu se pak odehraje v říjnu, v belgickém Zolderu.

S vyjímkou 24 Spa, budou závody FIA GT v roce 2007 trvat 2 hodiny a jinak celá sportovní událost dva dny místo obvyklých tří. Na sobotu jsou plánovány dva 80 minutové tréninky, kde bude příležitost se připravit na rozhodující 15 minutovou kvalifikaci, která bude ještě téhož dne. Další trénink v neděli ráno by pak měl všem přinést šanci doladit auta, než vlajky odmávnou začátek závodu.



Kalendář šampionátu FIA GT


25. března – Žuhaj, Čína
6. května – Silverstone, Velká Británie
20. května – Bukurešť, Rumunsko
24. června – Monza, Itálie
8. července – Oschersleben, Německo
29. července – Spa, Belgie
8. září – Adria, Itálie
23. září – Brno, Česká republika
30. září – Nogaro, Francie
21. října – Zolder, Belgie

24h Le Mans
3. června – testování
16.-17. června – 24h LeMans

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint 2006 od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose