www.car.cz
 

JM engineering v závěru března na dvou frontáchm - v Portugalsku a Itálii
     21.3.2007 19:01 - tisková zpráva


JM engineeringu čeká v závěru března nabitý program. Dvojice vozů Suzuki Swift S1600 se představí v Portugalsku, část týmu bude zároveň zastřešovat start italského jezdce Felice Re s vozem Škoda Fabia WRC na italském závodě Rally Valle d´Aosta.

Juniorský seriál je jednoznačnou prioritou zlínského týmu v letošní sezoně, takže na druhý letošní start v Portugalsku je opět soustředěna velká pozornost. Šance Jaana Möldera a Viliuse Rožukase (oba Suzuki Swift S1600) je však obtížné odhadovat.

 

Na startu se sejde kompletní juniorská špička, v čele s trojicí Andersson, Sandell a Aava, která opanovala již úvodní závod v Norsku. Chybět bude pouze Němec Burkart. Mezi dvacítkou aut bude velmi obtížné proniknout na body, ale rádi bychom se z Portugalska nevraceli z prázdnou. Test je připraven společně s týmem Suzuki Sport Europe na neděli u Tarragony ve Španělsku.

 

Podle dostupných zpráv všichni očekávají nesmírně náročnou soutěž, do výsledků zřejmě promluví deštivé počasí. Proto doufám, že se nebude opakovat rok 2001, když se v Portugalsku jela soutěž mistrovství světa naposledy,“ řekl manažer týmu Miroslav Houšť jun.

Také zbylá část týmu zamíří na začátku „jara“ na jih Evropy. Důvodem je dohoda vedení zlínské stáje s italským pilotem Felicem Re na zajištění jeho startů s vozem Škoda Fabia WRC (ex-Red Bull Racing Harri Rovanperä). Re v loňském roce opanoval s Focusem WRC (model 2004), který byl rovněž připravován týmem JM engineering, italskou sérii TRA (Trofeo Rally Asfalt) a letos by rád své umístění s novým vozem obhájil.

 

Úvodním závodem šampionátu je právě Rally Valle d´Aosta, která zavede posádky pod nejvyšší evropskou horu Mont Blanc. „Po prodeji speciálů Ford Focus WRC jsme se chtěli specializovat spíše na dvoukolky, ale dohodě s Felicem Re jsme se nakonec nebránili. Budeme se snažit udržet fabii v dobré kondici, což by mělo umožnit kvalitní výsledky,“ uvedl Houšť jun.

 

JM engineering

www.jmengineering.cz

 

foto archiv týmu, P. Frýba


 
 
Fotogalerie:   Karel Abrahám - premiéra s 250 v Kataru 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose