www.car.cz
 

Nahlédnutí pod pokličku pořadatelům dvojzávodu na Klatovsku a Nepomucku
     25.3.2007 09:20 - tisková zpráva


Takové malé „kuk“ do seznamu přihlášených.

 

Na Josefa vypršela možnost přihlásit se do dvojzávodu na Klatovsku a Nepomucku, který se bude konat ve dnech 7. a 8. dubna 2007, započítávaného do Volného Poháru 2007. Nahlédneme trošku pod pokličku plzeňského RKHA, co se bude vůbec vařit.

 

            O prvenství nejen ve třídě, ale i v celkovém pořadí se budou prát borci s vozy skupiny SA4. Přihlášeno je 7 posádek. Výsledek určitě bude chtít zopakovat vítězná dvojice z Václavské rally 2006 Jiří Svoboda – Pavel Adámek (Toyota Celica 4x4). Diváci mohou doufat, že jim tentokráte bude fungovat ruční brzda. Velká konkurence se očekává v Jiřím Stránským na voze Ford Escort 2,0 RS a v posádce Norbert Bek – Filip Krtička (Audi Quattro S2). I další posádky budou rychlé: Jánský, Hendrich, Strejc a v neposlední řadě Rudolf Zahradník na Lancii Delta HF Integrale.

 

            Do konečného pořadí se mohou prosadit i posádky z nižších výkonostních skupin – vicemistr ČR ve sk. N3 Jan Vaňáč na Peugeotu 206 RC, na loňském „Václavovi“ úspěšná dvojka Aleš Moravec – Marcel Kraml (Mazda 323) či duo Ivan Beránek – Michaela Kolafová na Suzuki Ignis. V neděli se ukáže i Stanislav Šelmát s vozem Škoda Felicia KitCar. Devět přihlášených posádek slibuje pěkné souboje i ve třídě SA1.

                                   

            Mezi historiky patří k favoritům Jiří Hrubý (BMW 2002Ti), který si bude chtít spravit chuť po loňské nevydařené soutěži v okolí Kramolína. Tam se naopak dařilo Daňkům (Jindřich – Lukáš) se Škodou 130 RS, kteří vyhráli třídu HA.V dobrý výsledek určitě věří i majitel další 130 RS Josef Krýsl. Jako první se na letošní dvojakci přihlásili otec-syn Štauberové, budou i v cíli první mezi historiky? Malé auto vybízí k velkým výkonům, to ví posádka Kašpar – Nolč na voze Austin mini Cooper.

 

Přihlášena je i Lancia Fulvia 1,3 (pilot Zdeněk Kroupar), nepřehlédnutelným jménem v seznamu přihlášených je Antonín Berger (vůz Škoda 130 LR). Nejedná se však o bývalého soutěžáka a současného ředitele Rallye Příbram, nýbrž o jeho syna. Uvidíme, zda-li se „potatil“. Ještě je v jednání účast Jiřího Vichty s atraktivním VW Brouk.

 

Největší zastoupení má třída HA4 (19 aut), následuje skupina HA1 s 10 ostrými vozy (vš. Trabant). Zde se mohou odehrávat neskutečné souboje, vždyť jde i o body do nově vzniklého Trabant Rally Cupu! I při pohledu na mladého Kopáčka a jeho Wartburg (tř. HA2) by si člověk mohl ukroutit hlavu, co s tím autem provádí.

 

V pravidelnosti budou bojovat 4 posádky na vozech značky Trabant. Obhájí vítězství z poslední akce RKHA posádka Zajíc – Fiřtová? Jak dopadne domažlický veterán Ing. Břetislav Šindelář? Nebo všem „trabantářům“ vypálí rybník rodinná posádka Hornů (Škoda 140 LS)?

 

Celý seznam přihlášených naleznete na stránkách organizátorů: http://www.rkha.wz.cz/akce/posumav7/posadky.htm.

 

Poslední dobou se rojí informace o nepovoleném tréninku na tratích závodů. „Je to nešvar několika jedinců, ale znepříjemňují to hlavně nám - pořadatelům. Pokud někoho takového zjistíme, určitě bude ze závodu vyloučen, bez nároku na vrácení startovného a budeme přemýšlet i o tom, že taková posádka se u nás příště již nesveze. To vše budeme hodně medializovat, aby se to nestávalo. Posádky si musí uvědomit, že pokud chtějí, aby pro ně někdo závody pořádal, tak mu nesmějí házet klacky pod nohy,“ říká ředitel obou závodů Daniel Krob.

 

Naštěstí se najdou i informace příznivé, jako třeba 3 stánky u trati a 2 v servisu při soutěži u Švihova. Při přepočtu to vychází stánek na každých 1,8 km RZ, což je výtečný servis. Nechvalme ale před večerem, chutnost klobás a pitelnost piva můžeme hodnotit až po závodě!

 

I to je důvod k návštěvě Švihovska a Nepomucka druhý víkend v měsíci dubnu. Široká rallyová veřejnosti - jste zváni!

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2006 od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose