www.car.cz
 

FIA GT: Collard diskvalifikován
     26.3.2007 13:01 - Vladimír Rožánek


Sezóna začala senzačně pro Francouze Bouchuta a Němce Mückeho s Lamborghini Murcielago, spekulace o tomto voze tito piloti smetli ze stolu.

Lamborghini na trati v čínské Zhuhai mělo dobré povětrnostní podmínky, suchou trať a navíc oba výborné piloty. Pro Bouchuta s Mückem je to obrovský úspěch a my se těšíme, že podobné výkony bude podávat Stefan Mücke i v prototypu Lola (českého týmu Antonína Charouze). Ovšem jednoduché to neměli a vítězství jim spadlo do klína v poslední půlhodině závodu, když na trať zamířil safety car po jednom ze soubojů. Jinak závod spíše představoval spanilou jízdu vozů Corvette.

S odstupem 2,4s. přivezli na druhém místě svou Corvettu C-6R Philip Peter s Lukem Hinesem. Třetí místo odváží do Belgie Anthony Kumpen a Bert Longin na stroji Corvette C-5R. Americké monstrum tak slavilo na úvod hned dvakrát.

Bramborová medaile čekala v cíli na  Jamese Daviese a Fabia Babiniho s Aston Martinem DBR9, který má tedy co vylepšovat v dalších závodech FIA GT.

V trénincích velmi nadějně vyhlížející Maserati MC12  dojelo až na 6 a 7 příčce a piloti Biagi a Montanari, kteří vozy dovezli do cíle moc důvodu k radosti neměli.

V GT2 nejlépe zajelo Porsche 997 GT3 ze stáje BMS Scuderia Italia s Emanuellem Collardem za volantem. Mullen s Engem nakonec dokončili na čtvrtém místě v GT2, když před nimi skončili ještě druzí Dirk Müller s Vilanderem a třetí Bruni-Ortelli na Ferrari 430 GT ze stáje AF Corse Motorola.

Zajímavý vůz Gillet Vertigo s Kuppensem a Leindersem do cíle bohužel nedojel a skončil se ztrátou 28 okruhů.

Atraktivtu závodům FIA GT letos přidá i omezené množství pneumatik a také zkrácení závodu ze tří, na dvě hodiny, ale zastávky v boxech zůstávají dvě.,

Ze závodu byla dodatečně diskvalifikována posádka vítězů GT2 Collard-Malucelli a z vozu číslo 1 Němec Bartels. Tím se posunulo pořadí a našemu Engemu patří třetí místo.

Výsledky FIA GT Zhuhai:

Bouchut/Mücke - Lamborghini Murcielago GT1

Hines/Peter - Corvette C-6R GT1

Kumpen/Longin - Corvette C-5R GT1

Davies/Babini - Aston Martin DBR9 GT1

Hezemans/Deletraz - Corvette C-6R GT1

Bartels/Biagi - Maserati MC12 GT1

Ramos/Montanari - Maserati MC12 GT1

Kane/Cocker - Aston Martin DBR9 GT1

Wendlinger/Sharp -Aston Martin DBR9 GT1

Muller/Vilander - Ferrari 430 GT2

 

Další závod FIA GT se pojede 6. Května na okruhu Silverstone v Anglii.

 

Vláďa Rožánek

Foto FIA GT 2007 (c) DPPI

 

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   FIA GT víkend v Brně, pátek od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose