www.car.cz
 

Mladý Forman se představil na prvních závodech v Anglii
     25.3.2007 15:55 - tisková zpráva


Na motokárové trati Three Sisters ve Wiganu (mezi Liverpoolem a Manchesterem), se koncem února představil mladý motokárový jezdec Jiří Forman, který v letošní sezóně pojede v týmu ZIP KART (www.zipkart.com).

Tento úvodní závod byl pro všechny jezdce seznamovacím a ještě se nepočítal do anglického mistrovství (MSA Seiries). Pro Jirku to byly první ostré jízdy v anglickém prostředí. V rozjížďkách se prokousal dopředu, v semifinále skončil devatenáctý a ve finále dvacátý, když na startovní rošt nastoupila asi čtyřicítka jezdců.

První závody, které zahájily seriál MSA Series, se konaly o uplynulém víkendu opět na trati Three Sisters. Formanovi se dařilo už mnohem lépe. Na mokré trati jezdil vždy mezi první desítkou jezdců ve volných trénincích, za špičkou zaostával max. 0,5 vteřiny. Ve startovním poli patřil vůbec k nejmladším jezdcům a tak sbíral hlavně zkušenosti.

To se projevilo v měřeném tréninku, kde se srazil s jedním ze spolujezdců, chvíli byl mimo trať a nakonec skončil až na 29. místě z osmatřiceti jezdců. V první i druhé rozjížďce závodu ale dojel vždy na 11. místě a s dostatečnou rezervou postoupil do finále. V něm pak startoval ze 7. řady.

V polovině závodu se dokonce dostal mezi nejlepší pětku, pak ale začal trochu ztrácet (bolestivě naražená žebra z volných tréninků). V prvním finále dojel patnáctý a ve druhém dvacátý. Pro okolí i pro soupeře to byly velice slušné výsledky, které dávají naději na postupné umístění mezi nejlepší desítkou jezdců.

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Zhuhai (c) DPPI /FIA GT

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose