www.car.cz
 

Rous s Fillou ve Španělsku letos poprvé testovali
     27.3.2007 11:43 - tisková zpráva


První ostré testy před blížícím se začátkem nové sezóny mají za sebou oba dva jezdci Klub racing teamu Znojmo. Kralický Radomil Rous odjel společně s novým týmovým kolegou Michalem Fillou testovat do Španělska, kde strávili celkem deset dní.

 

Tři dny jsme jezdili v Albacete a dva dny ve Valencii a já mám z testů velmi dobré pocity,“ řekl po návratu Rous, který i letos bude v seriálu motocyklového Mistrovství Evropy sedlat v kategorii supersportů stroj Yamaha R6.

 

Michal Filla najezdil během náročných testů bezmála tisícovku kilometrů, Radek Rous o dvě stovky méně. „Michal má za sebou už i první pád, on i motorka ale naštěstí vyvázli bez újmy,“ usmívá se zanedlouho devětadvacetiletý závodník, který v minulosti okusil i seriál závodů mistrovství světa dvěstěpadesátek.

 

Ve Španělsku si vyzkoušel, že je i se strojem bez doladění schopen konkurovat jezdcům z Anglie. „Jsou to jezdci, kteří jsou schopni dojíždět na bodech ve světovém šampionátu supersportů a já jsem s nimi jezdil srovnatelné časy. Opravdu jsem spokojen,“ dodává kralický rodák, kterého první ostrý závod čeká na konci dubna. To se na maďarském okruhu Hungaroring jede první díl seriálu domácího šampionátu.

 

Do té doby chceme ještě testovat v Brně nebo v Mostě. Musíme vyzkoušet jednotlivá nastavení palivových map a předstihu,“ uzavírá Rous, jehož plány a cíle se pro blížící se sezónu nijak nemění. „Chci podávat co nejlepší výkony v evropském šampionátu a samozřejmě i v závodech domácího mistrovství republiky.“

 

 

MARTIN MUTL


 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton ve Šternberku 2007 objektivy Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose