www.car.cz
 

Donnington Park o tomto víkendu poprvé pro Intermoto
     27.3.2007 23:08 - tisková zpráva


27. 03. 2007 – Evropská část supersportového mistrovství světa startuje již tento víkend na kultovním britském okruhu Donnington Park.

Z historie supersportů v Donningtonu
Třetí závod letošního mistrovství světa supersport startuje již tento pátek na britském okruhu Donnington park, kam se celý kolotoč superbikového a supersportového šampionátu vrací po několikaleté přestávce. Donnington park je místo, kde právě před dvaceti lety celá série WSBK vznikla a tak není náhoda, že prakticky přesně po dvaceti letech organizátoři šampionátu vrátili mistrovství světa do míst, kde se s nimi diváci setkali absolutně poprvé.

Superbikové závody ovšem zaznamenaly na Donningtonu krátkou pauzu, když se na tomto okruhu uprostřed Anglie představily naposledy v roce 2001. V tom roce se z vítězství mezi supersporty radoval Paolo Casoli na yamaze, který dodnes drží oficiální rekord okruhu 1:36,753. Bohužel pro motocykly Honda, tedy pro stejné stroje, které používá tým Intermoto Czech, nebyl tento okruh při svém posledním zastavení příznivě nakloněn.

 Nejlepší jezdec na stroji CBR600 byl osmý v cíli, kterým byl současný čtvrtý muž celkového pořadí WSS 2007, Australan Kevin Curtain. Ovšem ani o rok dříve se hondám v Donningtonu nedařilo, v roce 2000 totiž byl nejlépe postavený jezdec s hondou v cíli závodu mistrovství světa supersport Španěl Pere Riba, který dokončil závod desátý. Snad i proto můžeme za nejlepší poslední výsledek motocyklu Honda CBR600 považovat páté místo Francouze Williama Costese, který jedenáct bodu v Donningtonu získal pro privátní tým Elf Honda France v roce 1999.

V pauze mezi Austrálii a Anglii se testovalo
Prozatím poslední závod této sezóny se konal první březnovou neděli na australském Phillip Islandu. Přestávku, trvající čtyři týdny, využil tým Intermoto Czech k testům na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie.

 Zde se celý tým soustředil především na hledání optimálního nastavení nových motocyklů, přesto tým zaznamenal i zlepšení v dosažených časech. Zejména pak celkové třinácté místo Matta Lagriveho bylo pro členy královéhradeckého týmu tím pravým povzbuzením do další tvrdé práce.

V Donningtonu opět s Mathieu Lagrivem
Závod na okruhu Donnington park bude pro tým Intermoto Czech premiérou, ještě nikdy tým pánů Kubíčka a Látra na této dráze nestartoval. Jinak je tomu u Mathieu Lagriveho, který opět nahradí v Kataru zraněného Williama de Angelise. Matt na britském okruhu dvakrát startoval, ovšem je to již několik let zpátky, ještě v době, kdy jezdil s dvoutaktním motocyklem 250 ccm. Druhým jezdcem na Intermoto Hondě bude permanentní jezdec týmu, Fin Tatu Lauslehto.

Komplikace v léčbě Williama de Angelise
William de Angelis po svém transportu z Kataru do Itálie absolvoval dvě operace zraněné ruky. Po těchto operacích nastoupil rehabilitaci s cílem co nejdříve se vrátit do sedla svého motocyklu. V plánu byl jeho návrat pro španělské kolo šampionátu, které se pojede týden po Velikonocích. Bohužel při léčbě došlo ke komplikacím se zánětem a návrat ve Valencii je velmi ohrožen. Celý tým přeje Willymu brzké uzdravení a doufá v jeho rychlý návrat.

Podrobnosti o okruhu naleznete v příloze této tiskové zprávy, kde je i podrobný program celého závodního víkendu. Jen Vám připomínáme, že přímý přenos závodu vysílá televizní stanice Eurosport v neděli 1. dubna od 13:00 hodin.


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za závodem WTCC 2006 v Brně - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose