www.car.cz
 

Sparrow racing team s trojicí posádek na Rally Vysočina 2007
     27.3.2007 23:15 - tisková zpráva


Nástup jara o tomto víkendu nezaznamenalo okolí Třebíče, ale ani pochmurné počasí nezastavilo Sparrow racing team v boji o cenné body do sprinterského šampionátu. Zlínský tým přijel na Vysočinu s trojicí posádek brázdících tratě v Hondách Civic VTi.

Zkušeného a favorizovaného „en dvojkaře“ Jiřího Šéna se spolujezdcem Karlem Hédlem doplnila dvojice debutujících jezdců ve složení Antonín Podvalský vedle kterého usedl úřadující mistr v „en dvojkách“ Jiří Stross a třetí Honda připadla na Michala Mrlinu po boku s Luďkem Švihálkem.

Bohužel již na druhé rychlostní zkoušce přišel o všechny iluze o kvalitním umístění Jiří Šén, který nezvládl známý skákající horizont u Santova a po pádu do příkopu a následném nárazu musel odstoupit. Naopak od prvních kilometrů se dostával do tempa debutující Tonda Podvalský a na trati plné vody a bláta si jízdu vyloženě užíval. Celkové devětatřicáté místo a šesté v třídě N2 bylo určitě potěšitelné.

Na opačném pólu se ocital čím dál častěji Michal Mrlina, který se během závodu ocitl několikrát mimo trať, a mírně poupravený design vozu mohli vidět fanoušci podél trati třetí a čtvrté rychlostní zkoušky. Po příjezdu do servisu v polovině Rally Vysočina vyměnili mechanici přední nárazník a Michal si mohl dojet pro osmé místo ve třídě N2 a osmašedesáté v celkovém pořadí.

Deštivé soboty se s podporou Sparrow racing teamu zúčastnil také Petr Trnovec s Karlem Kárníkem. Jejich Mitsubishi Lancer Evo IX sice ráno protestoval a ne a ne odstartovat, ale nakonec po zásahu mechaniků se vše stihlo a Petr si mohl dojet pro čtrnácté místo absolutně.

 

 

Michael Daněk

 

Foto: Pavel Pešek


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose