www.car.cz
 

Jan Kopecký v sobotu dosahoval časů v první desítce,ale ztráta je velká
     31.3.2007 22:37 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Portugalská rallye, Portugalsko

Sobota, 31.března 2007, Faro

Jan Kopecký v sobotní etapě dosahoval časů v první desítce

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek odstartovala do druhé etapy Portugalské rallye se snahou o dosažení alespoň dílčích úspěchů po včerejší smolné etapě. Během včerejší úvodní etapy Jan Kopecký odstoupil kvůli nefunkční brzdové soustavě způsobené výrobní vadou dodavatele a ztráta posádky Czech Rally Teamu Kopecký po první etapě kvůli penalizacím za nedokončené páteční rychlostní zkoušky přesahovala třicet minut. 

Úvodní testy byly dnes na rozdíl od včerejší etapy velmi kluzké, neboť povrch rychlostních zkoušek vydatně pokropil liják. Jan Kopecký v sobotní etapě dosáhl třech časů v první desítce a nejlepší umístění si připsal v desáté rychlostní zkoušce, kterou dokončil jako osmý nejrychlejší.

Během druhé etapy se posunul v průběžné klasifikaci o třicet míst, ale i do nedělní etapy odstartuje opět pouze s cílem dosažení kvalitních časů v jednotlivých rychlostních zkouškách, neboť ztráta z páteční etapy nedává možnost kvalitního výsledku v celkovém hodnocení.

Průběh dnešní etapy se mi hodnotí pochopitelně mnohem lépe. Ačkoliv Jan nevstoupil do sobotní etapy ideálně, v průběhu dne dokázal postupně zrychlovat a dosáhnout časů v první desítce. Především mezičasy v rychlých úsecích erzet jsou velmi dobré. V pasážích na vytočený třetí, čtvrtý a pátý rychlostní stupeň dosahuje Jan velmi dobrých mezičasů. Naopak především ve výjezdech z pomalých zatáček a do kopce bohužel výrazněji ztrácíme.

Dopoledne měli všichni jezdci problém se špatnou trakcí, neboť kvůli lijáku bylo na trati velké množství bláta. Jan nedosahoval časů, se kterými bychom mohli být spokojeni. Z části bylo příčinou horší nastavení podvozku pro takto kluzký povrch a ani Jan se s bahnitým povrchem nevypořádal ideálně.

Před druhými průjezdy stačila trať oschnout a Jan již byl s trakcí vozu Škoda Fabia WRC spokojen. Dosahované časy naší posádkou se výrazně zlepšily. Ztráta na vedoucí jezdce je sice výraznější než bychom si přáli, ale ti v Portugalsku jedou vlastní závod. Ze srovnání s piloty s obdobnými zkušenostmi tak i s domácím pilotem těžícím ze znalosti podmínek i trati nevychází Jan vůbec špatně. Pochopitelně se ovšem chceme v budoucnu měřit i s těmi nejrychlejšími,“ řekl po sobotní etapě vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

Portugalskou rallye zakončí v nedělní etapě pět rychlostních testů o celkové délce 81 kilometru.


www.CzechRallyTeam.com


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za závodem WTCC 2006 v Brně - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose