www.car.cz
 

Matěj Smrž před startem SP třídy Superstock 1000 na Donington Parku
     1.4.2007 08:58 - tisková zpráva


   WSBK Anglie / Donington Park

Světový pohár třídy Superstock 1000  čeká v neděli premiérový závod sezóny a v českobudějovickém MS Racing týmu mají po dvou kvalifikačních dnech ke spokojenosti hodně daleko.

Hned na úvod našlapané startovní pole čeká tak trochu premiérový oříšek v podobě britského Donington Parku. A proč ta obrovská neznámá? Poněvadž se jedná o závodiště zařazené do superbikového kalendáře znova po delší odmlce a tím pádem je zřejmě všem jasné, že jezdecká mládež další britské závodiště z letošním seriálu zná pravděpodobně jen z Playstationu a někdo možná případně z účinkování v jiném seriálu.

To svým způsobem slibuje velmi dramatický průběh závodu, ve kterém si to 39 členné startovní pole rozdá i navzdory nepříjemně chladnému počasí, které na britských ostrovech momentálně panuje.

Matěj Smrž: „Okruh je to krásný, to je pravda, ale nám trochu chybí první trénink, který se jel na vodě. Potřebovali bychom více dat, abychom dokázali lépe nastavit motocykl. Dnes ráno se vše jevilo, že jsme již na dobré cestě, v týmu panovala spokojenost jak s časem, tak i s umístěním a ani odstup od špičky nebyl tak veliký. Do kvalifikace jsme se rozhodli udělat změny v nastavení mé i Barryho motorky, ale jak se později ukázalo vydali jsme se úplně opačným směrem.

No a vzhledem k tomu, že má kvalifikace navíc jen 25 minut, tak už nebyl čas k nějakému ráznému přenastavení v jejím průběhu. Po tomto nepříjemném zjištění jsme se já i Barry snažili najet co nejvíce kol a posbírat potřebná data. Soustředil jsem se na to ještě více si okruh zažít a třeba tam i v závěru dát jedno rychlé kolo, jenže jak už to tak bývá, když se něco nedaří sype se i to ostatní. Foukal dost nárazový vítr a v kole, které by mne trochu posunulo aspoň kousek vpřed jsem uvízl ve skrumáží vyčkávajících jezdců.

 I přestože stojím nyní dost vzadu, tak není rozhodně vyloučené v případě povedeného startu bojovat o bodované příčky. Ale o tom přemýšlet nechci, raději počkám, jak se situace vyvine a podle toho svoji strategii pro závod uzpůsobím. Rozhodně nechci zbytečně riskovat zbytečný pád, stojíme přeci jenom n začátku dlouhé sezóny.“ 

Barry Burrell: „S tím, co řekl Matěj, nelze než souhlasit. Ještě vyzkoušíme něco ve warm upu, i když ten zřejmě bude za zcela odlišných povětrnostních podmínek než budou panovat v době kdy samotný závod pojedeme.“  

 
MS Racing


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop v Portugalsku 2007 a jeho havárie

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose