www.car.cz
 

Josef Král v Brands Hatch : Vykročení levou nohou a nula na bodovém kontě
     1.4.2007 21:04 - tisková zpráva


Formula BMW UK Championship

01 - Brands Hatch, UK Nedele, 1.4. 2007

Kvalifikace pro 1. závod: 47.080 s – 6. místo

Kvalifikace pro 2. závod: 47.201 s – 6. místo

1. závod: neklasifikován

2. závod: 18. místo

 

Nula na bodovém úctu po víkendovém podniku na Brands Hatch zdaleka nevystihuje výkonnost Josefa Krále a Double R Racingu v úvodních dvou závodech britského šampionátu Formule BMW.

Josef Král do obou závodu startoval ze 6. místa. Ovšem už výsledky kvalifikací poznamenala smula v podobě technických problému.

V první kvalifikaci nefungovala precizne prevodovka a nešla radit petka, což je na téhle trati nejpoužívanejší rychlostní stupen. Ve druhé kvalifikaci jsem mel zase problém s brzdami. Auto brzdilo prakticky pouze na predních kolech. Zkoušel jsem se to ovlivnit nastavením uvnitr kokpitu, ale nepomohlo to,“ lícil své problémy ceský jezdec.

Rodák ze Dvora Králové nad Labem si ovšem na nedelní závody veril. Máme výborný set up, hodne nám pomohlo predsezónní testování na téhle trati. Mechanici ted pracují na odstranení problému a zrejme udeláme ješte malé zmeny v nastavení, aby se mi lépe predjíždelo. Závody se jedou na 24 kol, mám dost casu se dostat dopredu.“

V první kvalifikaci bylo v jediné sekunde prvních trináct, ve druhé kvalifikaci dokonce prvních patnáct jezdcu!

V takto vyrovnaném poli a s prihlédnutím k technickým problémum nevypadala výchozí pozice Josefa Krále do obou nedelních závodu vubec špatne.

Porádnou porci smuly si v Brands Hatch vybíral Josef Král i v nedeli. Do prvního závodu startoval ze tretí rady a jak po kvalifikaci predpovídal, darilo se mu postupovat vpred. Propracoval se až na první místo, ale do té doby vedoucí jezdec závodu Fin Makela pri souboji s ceským pilotem zavadil predním krídlem o zadní pneumatiku vozu Josefa Krále a ten na konci cílové rovinky pokracoval rovne do šterkové zóny. To vše se odehrálo 4 kola pred cílem. Josef Král zároven zajel nejrychlejší kolo závodu casem 47.135 s.

Mechanici Double R Racingu meli plné ruce práce, aby dali vuz do porádku na odpolední druhý závod. Vuz uvedli do provozuschopného stavu tesne pred startem, ale na konci zavádecího kola musel Josef Král zamírit do boxu kvuli elektronice. Na trat se nakonec vrátil až ve chvíli, kdy ostatní meli za sebou pet kol.

Ráno to vypadalo dobre až do chvíle, kdy jsem se dostával pred Makelu. Predním krídlem mi prorízl zadní pneumatiku a pri nájezdu do Paddock Hill Band jelo auto rovne, nemohl jsem s tím nic delat. Do druhého závodu nebylo auto ideálne pripraveno, nestihli jsme nastavit tlumice ani vyvážení auta. V zavádecím kole navíc selhala elektronika. Na trat jsem se vrátil s velkou ztrátou, ale nikdy nevíte, co se všechno muže v závode stát.“

Do dalších závodu však Josefu Královi odhodlání rozhodne nechybí!

Josef Král: Nemyslím si, že by tento smolný víkend nejak výrazne ovlivnil moje šance na celkové vítezství. Byl to první závodní víkend, ceká nás ješte osm dalších a já verím, že si z nich odvezu mnohem lepší výsledky než z Brands Hatch! Snad už budu mít více štestí…“

Další závod je na programu o víkendu 21. – 22. dubna na okruhu v Rockinghamu. Aktuální informace behem celé sezóny 2007 naleznete na následujících webových stránkách:

 

Zpravodajství, fotografie, komentáre: http://www.f1sports.cz

Oficiální stránky poradatele : http://www.formulabmwuk.com

On-line výsledky, vcetne prujezdu a dalších statistik: http://www.msttiming.com

Oficiální stránky Josefa Krále: http://www.josefkral.cz

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Baja Italia 2007, foto Aleš Kavlík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose