www.car.cz
 

Michal Dolák se při truckerské premiéře v Barceloně neztratil
     2.4.2007 09:01 - Vladimír Rožánek


Tahač MAN 410 TGA po Lackovi se mu zalíbil a v prvním kvalifikačním závodě to chvíli vypadalo na osmé místo, ale po ráně, kterou od soupeřů dostal, skončil v bariérách z gum a pomuchlané zbytky karoserie postrácel po dráze. Po boji se soupeři mu patřilo 11. místo, hned za body.

 

To si však vynahradil v pohárovém závodě, kde se mu podařilo soupeře přesvědčit, že s ním v Evropě musí počítat. Zabojoval a přiváží si první bod do FIA Truck Racing Cupu 2007, za desáté místo. Sobota se tedy vydařila, na to, že jel s truckem první ostré závody, tak dal soupeřům dobrou vizitku.

 

V nedělní kvalifikaci se před ním po startu strhla pěkná strkanice, do které byl zainteresován nováček v barvách Lutze Bernaua – Francouz Jean Philippe Belloc na Manu a také Mistr FIA TRC z roku 2004 Brit Stuart Oliver, kterému z jeho Manu mnoho nezbylo. Tahanici odnesl nejhůř Pascal Robineau, pro kterého závod skončil. Michal se pak ještě snažil dohnat ztrátu, ale na lepší než 12. místo to bohužel nestačilo, ale nechal za svými zády takové borce , jako portugalského matadora E. Rodrigueze, Francouze Orsiniho s Mercedesem i poškozený vůz Brita Olivera, ovšem zle dotíral i na Echeverriu a Lachezeho.

 

Ve druhém závodě si zpravil chuť a svým desátým místem se opět přihlásil mezi piloty světového formátu. Jeho záda tentokrát viděli oba jeho největší soupeři z kvalifikace Francouz Lacheze i Eduardo Rodriguez z Portugalska. První závody s truckem tak přinesly dva evropské body.

 

Ovšem technické problémy s diferenciálem Drexler pokračovaly dále, už po prvních trénincích vypověděl samosvorný diferenciál službu a truck se hlavně v zatáčkách choval jinak, než by si celý tým představoval.

 

Mezi 24. vozy, které viděli cíl,  tak uspěl a velmi nadějné vyhlídky má i do příštích závodů, které pokračují 19.-20. Května v Zolderu.

 

Vláďa Rožánek

 


 
 
Fotogalerie:   Barcelona 2007 a pozlacená Buggyra

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose