www.car.cz
 

Před startem sezóny 2007 tým BRT otestoval i pohárové octavie
     2.4.2007 22:24 - tisková zpráva


Bohemia Racing Team patří kromě účasti v okruhovém šampionátu také k významným účastníkům prestižního Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Vozy v jeho barvách se pravidelně umísťují v první desítce.  Po třídenním testování nového AUDI A4 DTM  v polovině března, došlo na Autodromu Most také k letošním prvním testům octavií.

 

Pod hlavičkou BRT letos pohár pojede opět osvědčený Jiří Gottwald, který při testování předváděl standardní výkony, jakoby pro něj ani žádná zimní přestávka neexistovala. S ním nově pojede také mladičká slovenská studentka Michaela Pešková. Právě jí se při mosteckém rozehřívání věnovala veliká pozornost. Velkým rádcem jí byl nejen šéfinženýr Josef Křenek, ale na trati také testovací jezdec týmu Jiří Jupa.

 

Odkroužili společně mnoho kol a Jirka talentované dívce trpělivě radil ohledně optimální stopy, či brzdných bodů.

 

Jistou nevýhodu představoval fakt, že v Mostě probíhají práce v nové šikaně a tak všichni testující musí v současnosti jezdit starým profilem. To znamená bez prudkého brždění a zatáčení na konci cílové rovinky. Nyní se zde jede rovně a jen se musí šikovně zvládnout průjezd jedovatou vlásenkou, starým retardérem,“ konstatoval týmový manažer Petr Najman.

 

Dodal, že to znamená zhruba o deset sekund nižší časy na kolo, protože trať je také o kus kratší. „Tentokrát šlo ale hlavně o to, aby Michaela pochytila od Jirky některé věci. A to se myslím podařilo. To, co předváděla v minulých sezónách, slibuje, že s využitím nových poznatků se ještě zrychlí. Do Mostu se určitě ještě před prvním podnikem vrátíme, minimálně zde v půlce dubna budeme přítomni při oficiální přejímce pohárových vozů a prvním společném testování. Michaela si tedy osvěží i novou šikanu,“ dodal.

 

Slovenka zhodnotila první mostecký test jako velice přínosný. „Je jasné, že člověk se musí po zimě do všeho trochu vpravit a rozhýbat se. Pod vedením Jirky se mi to snad docela podařilo a určitě jsem od něj získala plno zajímavých postřehů. Na start sezóny se rozhodně moc těším a budu se snažit, abych dobře zapadla do nového týmu. Doufám, že budu platnou posilou,“ svěřila se závěrem Michaela.

 

BRT

(31.3. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Testy nových pneumatik posádky Marek - Vajík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose