www.car.cz
 

Mičánkova závodní stáj s dvojicí jezdců míří do seriálu Porsche Carrera Cup
     5.4.2007 19:59 - tisková zpráva


Seriál Porsche Carrera Cup, který je součástí programu mezinárodního mistrovství Německa cestovních automobilů DTM, budou absolvovat letos poprvé čeští jezdci Jiří Mičánek junior a Vladimír Hladík. První závod z osmidílného seriálu je na programu 22. dubna na okruhu v Hockenheimu.

    Oba jezdci se také představí ve dvou dílech seriálu Porsche Super Cup, který se jezdí v rámci závodů formule 1. První start plánuje český tým ve francouzském 1. července ve francouzském Magny Cours a druhý 5. srpna na maďarském Hungaroringu.

    V minulých dvou sezonách se Mičánek zaměřil na závody formule BMW. "Zvolili jsme seriál Porsche, který je mezi pohárovými závody cestovních vozů hodnocen nejvýše. Navíc budeme závodit na všech před výbornou diváckou kulisou, což je další lákadlo," uvedl manažer týmu Jiří Mičánek senior na dnešní tiskové konferenci v Brně.     

    Ve startovní listině Porsche Carrera Cupu je zaregistrováno 44 jezdců. Kromě Mičánka a Hladíka jsou v ní i další dva čeští závodníci Jiří Janák z Ústí nad Orlicí a Adam Lacko, jenž pojede s monackou licencí. Janák i Lacko startovali už v loňském ročníku.

    Před rokem seriál Porsche Carrera vyhrál Němec Dirk Werner (144 bodů) před svými krajany Uwe Alzenem (133) a Jörgem Hardtem (104). Janák skončil na 16. místě s 29 body a Lackovi 15 bodů stačilo na 19. místo. Jediný Werner v letošní startovní listině chybí.  

    V přípravě oba jezdci Mičánek i Hladík testovali loni na podzim i letos na jaře vozy na všech okruzích seriálu. "Bez dokonalé znalosti jednotlivých tratí nelze v německých seriálech při vyrovnanosti jezdců uspět. Nelze nic podcenit," tvrdí šéf stáje Mičánek senior. 

     Program Porsche Carrera Cupu: 20.-22. dubna Hockenheim, 4.-6. května Oschersleben,   18.-20. května EuroSpeedway (Lausitz), 22.-24. června Norisring, 27.-29. července Zandvoort (Niz.), 31.8.-2. září Nürburgring, 22.-24. září Barcelona, 26.-28. října Hockenheim.

   

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Představení Porsche GT3 Mičánek Motorsport

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose