www.car.cz
 

Sherlog Racing vyráží na na víkendovou Valašku
     5.4.2007 21:53 - tisková zpráva


Neobvykle dlouhá závodnická pauza tento víkend pro Sherlog Racing tým konečně končí ! Pepa Semerád s Bohušem Ceplechou naposledy bojovali o vteřinky na začátku února na Mogul Šumava rally, což už jsou téměř dva měsíce. Pauza byla původně naplánována kratší, avšak avizovaný start Martina Semeráda s vozem VW Polo ve skupině N1 se v Okříškách nakonec neuskutečnil.

 

„Martin je v prvním ročníku gymnázia a zrovna v době závodu v Okříškách měl nějakou školní akci. Teď je pro něj nejdůležitější škola, a tak se jeho premiéra v rallysprintech odkládá na Rally Lužické hory. Martina to dost mrzelo, a už se všichni těšíme na rychlostky kolem Hrádku nad Nisou, kde jsem v minulosti závodil i já komentuje Josef Semerád.

 

Více než dva měsíce měli také mechanici Sherlog Racing týmu na přípravu týmové zbraně Mitsubishi Lancer EVO 9, která byla po Jänner rally nechtěně karosářsky upravená. Rally Šumava Pepa s Bohoušem odjeli s vozem, který byl zapůjčen od Milana Lišky. Na Valašce bude nejenom nová karoserie vozu a motor, ale Pepa Semerád pojede po dlouhé době poprvé s bezsynchronní přímo řazenou převodovkou.

 

Od této změny si tým slibuje zase nějakou tu vteřinku dolů v bojích na rychlostních zkouškách. Homologace vozu Mitsubishi Lancer EVO 9 nově dovoluje použití 18“ kol a Sherlog Racing tým této možnosti poprvé využije právě na Valašské rally. Aby těch novinek nebylo málo, tak změnou opět prošel celkový design vozu, na jehož návrhu se podílel jeden z fanoušků týmu. Pepa Semerád pojede již počtvrté v řadě s novým designem vozu.

 

„Na Valašku se už všichni moc těšíme, protože ta pauza byla hrozně dlouhá. Už to pomalu vypadalo tak, že si snad od závodění odvyknu. Hodně se pracovalo na autě a já jsem se mohl víc věnovat rodině. Hodně času jsme strávili na lyžích, což je částečně i fyzická příprava“ říká pražský jezdec, který nemá s tratěmi Valašské rally prakticky žádné zkušenosti.

 

„Začátek sezóny nám rozhodně nevyšel podle našich představ, ale to už je všechno za námi. Teď začínáme u čistého stolu vlastně od nuly. Letos se budeme hlavně soustředit na tento prostřední mistrák. Konkurence by mohla být podobná jako loni při rallysprintech, tak se těšíme, že si pěkně zazávodíme.

 

Jsem zvědavý na chování auta na velkých kolech a jak se mi pojede s Hewlandem. Zatím nám ještě chybí velké brzdy, ale to momentálně nevidím jako handicap“ doplňuje Pepa Semerád.

 

Sherlog Racing tým nenechal v přípravách na závodění nic náhodě a Pepu Semeráda s Bohoušem Ceplechou, manžele Mandíkovi, kteří startují s dieslovou Fábií, doplní další ostrý diesel v podobě posádky Jarda Paděla a Honza Ryšánek také s Fábií.

 

Jarda a Klára Padělovi se v pondělí stali šťastnými rodiči, a tak další nové člence Sherlog Racing týmu, slečně Nikolce, nezbývá než popřát, kromě hodně štěstí a zdraví, snad nic jiného, než aby rychle dorostla do závodní kombinézy.

 

Petr Eliáš

Sherlog Racing tým


 
 
Fotogalerie:   Testy vozů WTCC v Brně 4.4.2007 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose